Το… ματωμένο κουβάρι που οδηγεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 23:49 Το… ματωμένο κουβάρι που οδηγεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Την μικρογραφία του υποκόσμου στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και τα υπόγεια παιχνίδια κυριαρχίας με φόντο την άνεση μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα, ακόμα και τα εύκολα χρήματα για τους δυνατούς, φέρνουν στο φως της επιφάνειας οι τελευταίοι θάνατοι και δολοφονίες που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Με τελευταίο επεισόδιο φυσικά το θάνατο ενός 34χρονου στις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος φέρεται να ήταν “δεξί χέρι” ενός εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Και τι… δεν γίνεται στις φυλακές Κορυδαλλού

Η προστασία σε κρατούμενους που έχουν οικονομική άνεση, το εμπόριο ναρκωτικών, τα “συμβόλαια θανάτου” μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και οι εντολές για παρανομίες εκτός σωφρονιστικών καταστημάτων, είναι μόνο ένα μέρος από την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι πριν συλληφθούν και καταδικαστούν, εκτελούσαν ακόμα και “συμβόλαια θανάτου” στον υπόκοσμο.

Η αρχή έγινε με την σφαγή του Αρμπέν Μπάκο και μάλιστα μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Μπάκο ήταν ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου και σφαγιάστηκε από τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου. Ο δολοφόνος του Μπάκο φέρεται να διατηρεί στενή σχέση με τον έτερο ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του γνωστού Ποινικολόγου.

Τελευταίο επεισόδιο στο αιματηρό σήριαλ, ο θάνατος μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, μάλλον από ναρκωτικά, η παθολογικά αίτια, ενός 34χρονου Αλβανού οποίος είχε έμμεση σχέση με την δολοφονία Ζαφειρόπολου, πλην όμως είχε στενή σχέση με τον έναν εκ των ηθικών αυτουργών τις δολοφονίας του Ποινικολόγου.

Αυτή η ομάδα των σκληρών Αλβανών κακοποιών κατάφερε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού να κινεί τα νήματα στους διαδρόμους, να πουλά “προστασία” σε άλλους κρατούμενους που έχουν… παραδάκι και όπως αποδείχθηκε με την δολοφονία του αείμνηστου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, να δίνει εντολές μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ακόμα και για “συμβόλαια θανάτου” σε ανθρώπους που έχουν εκτός Σωφρονιστικών καταστημάτων και να παίρνουν μερίδιο από ληστείες και κλοπές, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σκληρό κόσμο της φυλακής και να περνούν ήσυχα τα πολλά χρόνια που τους απομένουν ακόμα να εκτίσουν.

Ένα κουβάρι δηλαδή που μόνο σε ταινίες του Χόλιγουντ μπορείς να δεις, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση η πραγματικότητα έχει μεγαλύτερη φαντασία από τον μεγαλύτερο συγγραφέα, όπως έλεγε ο μεγάλος “γραφιάς” Ερνέστ Χέμινγουεϊ.

Το χρονικό και οι φυλακές Κορυδαλλού ως κοινή συνισταμένη

Πώς όμως αυτοί οι άσημοι κακοποιοί έφθασαν να απασχολούν επί χρόνια την αστυνομία, μέχρι την τελική τους σύλληψη και εσχάτως με τους θανάτους και τις δολοφονίες εντός και εκτός φυλακών;

Όλα ξεκίνησαν το 2006, όταν μια ισχυρή ομάδα Αλβανών κακοποιών που διακινούσε στην Αθήνα ναρκωτικά και γυναίκες, τα έσπασε και ξεκίνησαν οι αλληλοσκοτωμοί, με κορυφαία πράξη σε αυτό το πόλεμο την εισβολή ενόπλου σε καφενείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο ένοπλος είχε συγκεκριμένο στόχο που δεν ήταν άλλος από αντίπαλο Αλβανό, μόνο που τελικά θέρισε κι άλλους δυο θαμώνες του καφενείου που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση.

Έκτοτε οι πιο δυνατοί αυτών των συμμοριών εντάχθηκαν στης ομάδες της νύχτας, ακολουθώντας παραλλήλως και την δική τους εγκληματική πορεία, αναλαμβάνοντας απευθείας “συμβόλαια θανάτου”, όπως η απόπειρα δολοφονίας γνωστού δικηγόρου πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της “Energa”, τον οποίο πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, ευτυχώς χωρίς να τον σκοτώσουν.

Όταν πια ολόκληρο το εγκληματικό δίκτυο εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια, άρχισε πια να απλώνει τα “δίχτυα” του και μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως αποδεικνύουν οι τελευταίο θάνατοι αλλά και η δολοφονία κεντρικού προσώπου αυτού του εγκληματικού δικτύου, του Αρμπέν Μπάκο και μάλιστα από τον ίδιο το συνεργό του…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση