Δεύτερο μπλόκο των ΑΝΕΛ- ψήφισαν «παρών» σε επιτροπή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 13:28 Δεύτερο μπλόκο των ΑΝΕΛ- ψήφισαν «παρών» σε επιτροπή

Πρόβλημα κατά την συνεδρίαση την συνεδρίαση της επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Νέα σύγχυση προκαλεί στην κυβερνητική παράταξη ή έλλειψη πλειοψηφίας. Έτσι και ενώ στις δύο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ πρόβλημα υπήρξε και κατά την συνεδρίαση την συνεδρίαση της επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΔΕΚΟ)

Η πρόταση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να τοποθετηθεί ο κ. Παντελής Κυπριανού στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ)  έλαβε 10 θετικές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, 6 κατά από την ΝΔ, Χ.Α. και 5 «παρών» από ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Εν. Κεντρώων, ΚΚΕ και Σπύρο Λυκούδη (ως ανεξάρτητος). Αυτό σημαίνει ότι η επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά καθώς τα «κατά» και τα «παρών» είναι περισσότερα από τα «υπέρ».

 

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξήγησε ότι η γνώμη της επιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και πως είναι στην αρμοδιότητα του κ. Γαβρόγλου αν θα επιμείνει στην επιλογή Κυπριανού. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση