Βουλή: Η παραδοχή της Χριστοδουλοπούλου και ο "γρίφος" Βούτση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 14:29 Βουλή: Η παραδοχή της Χριστοδουλοπούλου και ο "γρίφος" Βούτση

Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ συμπολίτευσης, αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με τη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ. 

Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ επέμειναν ότι μετά τους χθεσινούς χειρισμούς του προεδρεύοντα Γιώργου Βαρεμένου το νομοσχέδιο έχει ακυρωθεί.

Την ίδια στιγμή η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου αναγνώρισε το αυτονόητο ότι δηλαδή η κυβερνητική πλειοψηφία είναι μειοψηφία.

«Είναι 145 βουλευτές είναι μια νέα πραγματικότητα, όπως νέα πραγματικότητα είναι και οι 16 ανεξάρτητοι βουλευτές. Όλα αυτά θα διαμορφώσουν νέες κοινοβουλευτικές πρακτικές» ανέφερε η ίδια.

Αίσθηση προκάλεσε παράλληλα μια αποστροφή στην τοποθέτηση του Νίκου Βούτση ο οποίος υπονόησε  ότι δεν αποκλείεται διεύρυνση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση «προς ώρας αυτή είναι η σύνθεση της Βουλής» είπε με νόημα τότε όλα τα νομοσχέδια θα έρχονται με ονομαστική ψηφοφορία. Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι απώλεια της δεδηλωμένης προκύπτει έπειτα από πρόταση δυσπιστίας. 

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ανέφερε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιόμορφη κατάσταση. Εξήγησε ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά ως κόμμα δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Βουλής. «Αυτό πρέπει να επιβεβαιώνεται κάθε φορά» τόνισε.

Κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά η απουσία του οποίου από την χθεσινή ψηφοφορία προκάλεσε το μπάχαλο. Ο βουλευτής προκάλεσε θυμηδία όταν ισχυρίστηκε ότι έλειπε από την αίθουσα επειδή ήπιε μια γκαζόζα και αναγκάστηκε να πάει στην τουαλέτα. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση