Κόντρα Μαξίμου - Μητσοτάκη για τις δηλώσεις Τσίπρα από Κύπρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 14:42 Κόντρα Μαξίμου - Μητσοτάκη για τις δηλώσεις Τσίπρα από Κύπρο

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κύπρο, στις οποίες μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι "υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας”.

Σε δήλωση για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

“Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι  αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει.

Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Άμεση ήταν η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον έχει πλήρη άγνοια της εικόνας που έχει δώσει με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών στη διεθνή κοινή γνώμη και στους Ευρωπαίους ηγέτες, τόσο ο ίδιος και το κόμμα του όσο και οι βίαιες ενέργειες των ταγμάτων εφόδου στο ελληνικό Κοινοβούλιο που έδωσαν τον τόνο κατά το τελευταίο συλλαλητήριο» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

«Αν οι κάμερες κατέγραφαν χθες και τα off the record σχόλια των Ευρωπαίων ηγετών επ' αυτών, ίσως και να συνειδητοποιούσε τη ζημιά που έχει κάνει τόσο στην παράταξή του όσο και στη χώρα. Και αν δε μας πιστεύει, ας πάρει μια γεύση ακούγοντας τις σημερινές επίσημες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, που ως γνωστόν δεν ανήκει στην Αριστερά» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Τι είχε δηλώσει ο κ. Τσίπρας

Νωρίτερα, από την Κύπρο όπου βρισκόταβ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε σε διάλογό του με τον κ. Μακρόν ως "ακροδεξιούς λαϊκιστές" όσους πήγαν στις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό φαίνεται σε βίντεο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1. Για τον πρωθυπουργό της χώρας, "η πλειονότητα των ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους", ήταν υπέρ της συμφωνίας.

Ειδικότερα, σε πηγαδάκι με τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Τζόζεφ Μούσκατ και τον Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "ήταν δύσκολα”. "Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας... Στις τελευταίες διαδηλώσεις ήταν περίπου 70.000. Όχι 17.000, 70.000. Δεν ήταν τόσο μεγάλες", υποστήριξε.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Γαλλίας εάν η πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της συμφωνίας ο πρωθυπουργός απάντησε: "ναι, νομίζω… η πλειονότητα των ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους".

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση