Βουλή: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση διατήρησης των ΚΟ των κομμάτων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 20:01 Βουλή: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση διατήρησης των ΚΟ των κομμάτων

Την ερχόμενη βδομάδα η Βουλή θα... μιλήσει. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για την διατήρηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων που έχουν εκπροσώπηση αλλά έχουν χάσει το όριο των πέντε βουλευτών.

Θέμα χρόνου, στις αρχές της επόμενης βδομάδας είναι το πιθανότερο σενάριο, να μιλήσει η Βουλή και να παρέμβει με νομοθετική πρωτοβουλία για την διατήρηση των κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.

Με την πρωτοβουλία αυτή τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και το Ποτάμι θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 στους 88, 6 ο Θ. Παπαχριστόπουλος προσανατολίζεται να μην παραδώσει αύριο την έδρα του δίνοντας ένα ακόμη μαξιλάρι λίγων ημερών στον Π.Καμμένο, ενώ ο Τέρενς Κουίκ θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα του Παπαχριστόπουλου ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να διατηρεί την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Όλα ξεκίνησαν με τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

Ειδικότερα τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος: “H πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται ΚΟ κομμάτων τα οποία στη διαδικασία των εθνικών εκλογών έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στο κοινοβούλιο. Και δεν μιλώ μόνο για τους ΑΝΕΛ, αλλά και το Ποτάμι και οποιοδήποτε άλλο κόμμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της διάλυσης. Πρέπει το θέμα να συζητηθεί".

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση