Βούτσης: Δεν υπάρχει σενάριο για εκλογές πριν από τον Μάιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 13:57 Βούτσης: Δεν υπάρχει σενάριο για εκλογές πριν από τον Μάιο

Ανοικτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Μάιο άφησε ο Νίκος Βούτσης κατά την κοπή της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών.

«Στόχος μας είναι ο Οκτώβριος, εργαζόμαστε για εκλογές τον Οκτώβριο» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής συνδέοντας ωστόσο την προσφυγή στις κάλπες με το γενικότερο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και πρόσθεσε: Δεν υπάρχει πάντως κανένα σενάριο να γίνουν εκλογές πριν τις πρώτες εκλογές του Μαίου που είναι οι ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πριν το Μάιο».

Ο Νίκος Βούτσης επανήλθε και στο ζήτημα της σωτηρίας της ΚΟ του Πάνου Καμμένου που τελικά ανέστειλε η ίδια η κυβέρνηση. Εξήγησε ότι η πρωτοβουλία δεν προχώρησε διότι δεν υπήρξε ευρεία συναίνεση. Χαρακτήρισε δε ορθή των πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα (βλ επιστολή προς τον ΠτΒ).

Θέση πήρε και για την πρωτοβουλία των έξι βουλευτών που παρέδωσαν άνευ αστερίσκων την ψήφο τους στην κυβέρνηση.

«Είναι μια προκριματική δική τους δήλωση ώστε όταν αυτό ζητείται να μπορεί να επαναβεβαιωθεί». Ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξουν νομοσχέδια πέραν των Πρεσπών π.χ εκκλησία που μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση