Τον είπαν τζογαδόρο, ερασιτέχνη και καιροσκόπο και δήλωσε έτοιμος να κάνει συμβιβασμούς! Έξαλλοι οι εταίροι με τον Βαρουφάκη - Χαμός στο Eurogroup!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 18:09 Τον είπαν τζογαδόρο, ερασιτέχνη και καιροσκόπο και δήλωσε έτοιμος να κάνει συμβιβασμούς! Έξαλλοι οι εταίροι με τον Βαρουφάκη - Χαμός στο Eurogroup!

- Νέες δηλώσεις στο Reuters από τον Γιάνη Βαρουφάκη μετά την έλλειψη εμπιστοσύνης που έδειξαν με την στάση τους οι υπουργοί της ευρωζώνης!
- Bloomberg: Οι υπουργοί Οικονομικών αποκάλεσαν το Γιάνη Βαρουφάκη τζογαδόρο, ερασιτέχνη και καιροκόπο!
- Guardian: Μπορεί κάποιος στη Ρίγα να δώσει ένα σφουγγάρι και μια πετσέτα στον Γιάνη Βαρoυφάκη; Μάλλον είχε ένα πολύ δύσκολο πρωινό!
- Ολο το παρασκήνιο από όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Eurogroup  στην Ρίγα της Λετονίας

Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας θα μείνει σίγουρα αξέχαστη στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον χώρο που θα γινόταν το Eurogroup η αίσθηση δυσαρέσκειας και απομόνωσης ήταν εμφανής. Σχολιάστηκε μάλιστα από ξένους δημοσιογράφους οι οποίοι τουίταραν λεπτό προς λεπτό για όλα όσα συνέβαιναν λίγο πριν αρχίσει το Eurogroup.

Ο σταρ - υπουργός της Ελλάδας φάνηκε να μην έχει την ίδια αντιμετώπιση από τους συναδέλφους του όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Το μόνο που θύμισε Βαρουφάκη από τα παλιά ήταν το σκηνικό που έγινε κατά την άφιξή του όταν την ώρα που έκανε δηλώσεις ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Τότε, οι δημοσιογράφοι παράτησαν σύξυλο τον ισχυρό Ολλανδό και άρχισαν να φωνάζουν στον Έλληνα.

To Eurogroup ξεκίνησε κι ενώ λίγες ώρες μετά οι δημοσιογράφοι ετοιμάζονταν για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα άρχισαν να φτάνουν τα κακά μαντάτα.

Πρώτος ο Guardian άρχισε να μεταδίδει ότι μέσα στο Eurogroup "έπεσε ξύλο". Σε σχόλιό του για όσα έγιναν μέσα στο Eurogroup έγραψε: «Μπορεί κάποιος στη Ρίγα να δώσει ένα σφουγγάρι και μια πετσέτα στον Γιάνη Βαρουφάκη; Μάλλον είχε ένα πολύ δύσκολο πρωινό!»

Στην Αθήνα, ενώ το χρηματιστήριο κάλπαζε με άνοδο 4% ξαφνικά άρχισαν να ηχούν οι σάλπιγγες της υποχώρησης. Και ήρθε και το δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο έγραψε:

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατηγορήθηκε από τους συναδέλφους του ότι είναι "καιροσκόπος", "τζογαδόρος" και "ερασιτέχνης" σήμερα το πρωί στην Ρίγα. Οι υπουργοί Οιικονομικών τον κατηγόρησαν ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις είναι ανεύθυνος.

Ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου με τον Ντάισελμπλουμ να μην διαψεύδει όσα έγιναν μέσα στο Eurogroup, με τον Ντράγκι αρχικά να μην θέλει να μιλήσει και με τον Μοσκοβισί να εμφανίζεται πιο απαισιόδοξος από ποτέ - γεγονός που δεν το συνηθίζει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την άλλη στις δηλώσεις του είδε σύγκλιση με τους εταίρους, αφήνοντας έκπληκτους όσους δημοσιογράφους ήταν στον χώρο. Αυτό σχολιάστηκε ιδιαίτερα στο twitter με μάλλον δηκτικό τρόπο.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση