“Πόλεμος” ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για Grexit και δραχμή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 20:22 “Πόλεμος” ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για Grexit και δραχμή

Δεν καταδικάζει τις φωνές περί Grexit η Νέα Δημοκρατία και απευθύνει ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ αν θα αποδοκιμάσει όλους εκείνους που στο εσωτερικό του επιχειρηματολογούν υπέρ της δραχμής! "Για μια ακόμα φορά η ΝΔ επιλέγει να συνταχθεί με τους ακραίους κύκλους των δανειστών. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη", απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

“Το θράσος των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ περισσεύει. Η αλήθεια που θα πρέπει να τους ανησυχεί είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν το πολύ κακό, για την Ελλάδα, κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη.

Και του κ. Σούλτς και του κ. Βέμπερ και του κ. Μοσκοβισί και του κ. Ντάισελμπλουμ. Για να μην αναφερθούμε στα όσα άκουσε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,Κώστας Καραγκούνης.

“Παρεμπιπτόντως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμάσει όλους εκείνους στο εσωτερικό του, που επιχειρηματολογούν υπέρ της δραχμής, όταν η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για την παραμονή μας στο ευρώ;”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: "Για μια ακόμα φορά η ΝΔ επιλέγει να συνταχθεί με τους ακραίους κύκλους των δανειστών. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη", αναφέρει στη νέα ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ανέφερε: “Oι δηλώσεις του κ. Βέμπερ περί Grexit δείχνουν το ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι εχθρικές προς την Ελλάδα. Θα καταδικάσουν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς  τις δηλώσεις αυτές των συμμάχων τους ή θα επιμείνουν στην ίδια γραμμή υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης  και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;”. 

Ο κ. Βέμπερ, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ο κ. Βεμπερ είπε ότι οι συζητήσεις σχετικά με το Grexit έχουν ενταθεί.

Πρόσθεσε ότι "η εκτίμηση ότι το Grexit είναι ρεαλιστική επιλογή δυστυχώς είναι ορθή" και εκτίμησε ότι "η Ελλάδα θα λάβει οικονομική βοήθεια μόνο αν κάνει μόνη της προσπάθεια" καθώς επίσης ότι "ολόκληρη η ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας και ότι δεν είναι απομονωμένη η Γερμανία αλλά η Ελλάδα".

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση