Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χάλκη: Χαμόγελα, αγκαλιές και φωτογραφίες με τους κατοίκους [pics]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 16:11 Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χάλκη: Χαμόγελα, αγκαλιές και φωτογραφίες με τους κατοίκους [pics]

Ο κόσμος στη Χάλκη πολύς για να δει από κοντά τον Έλληνα πρωθυπουργό  και τη σύντροφό του που τον συνόδευε, όπως και στην Αγιά Σοφιά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν… χάλασε χατίρι σε κανέναν απ’ όσους του ζήτησαν να ποζάρει μαζί του για μια φωτογραφία.

Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
Φωτογραφία Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Μάλιστα, δεν έλειψαν οι αναρτήσεις στα social media από κατοίκους της Χάλκης, που φωτογραφήθηκαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό και ανέβασαν τις φωτογραφίες στο facebook. Ο Αλέξης Τσίπρας, με ένα χαμόγελο στα χείλη, φωτογραφήθηκε και συζήτησε μαζί τους.

Εκτός όμως από τους πολίτες που τον περίμεναν στη Χάλκη, ανάρτηση στα social media έκανε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. «Η θερμή υποδοχή των Τούρκων πολιτών της Χάλκης, με γεμίζει αισιοδοξία ότι η παρουσία μας εδώ είναι αντικείμενο χαράς και θετικής ανταπόκρισης από τους κατοίκους του ιστορικού αυτού τόπου. Αυτή η ανταπόκριση είναι και η καρδιά της ελληνοτουρκικής φιλίας που θέλουμε να οικοδομήσουμε» ανέφερε και συνόδευσε το post του με μια φωτογραφία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Χάλκη μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα μετά την επίσκεψη και την ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά. Το πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχτηκε στην είσοδο της Μονής, ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.

Μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Μετά τη λειτουργία, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση