Θρίλερ με απόπειρα ληστείας στον Άγιο Παντελεήμονα – Οι δράστες θα κρατούσαν ομήρους!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 22:53 Θρίλερ με απόπειρα ληστείας στον Άγιο Παντελεήμονα – Οι δράστες θα κρατούσαν ομήρους!

Ένοπλη απόπειρα ληστείας από επαγγελματίες του είδους απέτρεψε το πρωί ομάδα ΔΙΑΣ που έφθασε έγκαιρα στο σημείο, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μάλιστα οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες ίσως ήθελαν να κρατήσουν ομήρους πελάτες και υπαλλήλους ώστε να εξαναγκάσουν τον διευθυντή να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Οι δυο ληστές οπλισμένοι με ένα υποπολυβόλο Καλάσνικοφ κι ένα πιστόλι, βρέθηκαν στο πίσω μέρος του τραπεζικού υποκαταστήματος, περνώντας από το διάδρομο διπλανής πολυκατοικίας και στη συνέχεια πηδώντας από τον ακάλυπτο στην πίσω αυλή του κτηρίου που στεγάζεται το υποκατάστημα.

Στην συνέχεια από την πίσω πόρτα την οποία μάλλον ξεκλείδωσαν με αντικλείδι μπήκαν στο υποκατάστημα, με πρόθεση να ακινητοποιήσουν πελάτες και υπαλλήλους και βέβαια να αρπάξουν τα χρήματα από τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο.

Εκείνη την ώρα ένας υπάλληλος λειτούργησε αυτόματα πατώντας το κουμπί του κρυφού συναγερμού, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η πλησιέστερη ομάδα ΔΙΑΣ, που περιπολούσε στην περιοχή.

Μόλις οι δυο οπλοφόροι αντελήφθησαν πως έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα βρίσκεται η ΔΙΑΣ, έσπευσαν να εξαφανιστούν από τα σημεία που μπήκαν στην τράπεζα, δηλαδή από την πίσω πόρτα. Αφού πέρασαν το διάδρομο της πολυκατοικίας με τα όπλα πάντα στα χέρια, βρέθηκαν στο δρόμο πλάι-πλάι με τους οπλισμένους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ οι οποίοι ήδη είχαν καλυφθεί και αμέσως προσπάθησαν να “καμουφλάρουν” τις κινήσεις τους.

Την ευκαιρία την βρήκαν στην στάση του τρόλεϊ, καθώς εκείνη την στιγμή ήδη είχε σταματήσει το όχημα και αποβίβαζε επιβάτες. Εκεί βρήκαν την ευκαιρία οι δυο επίδοξοι ληστές. Ανακατεύτηκαν με το κόσμο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην διακινδυνεύσουν μια συμπλοκή, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστούν, στην καλύτερη περίπτωση, δεκάδες αθώοι πολίτες.

Έτσι οι δυο ληστές βρήκαν την ευκαιρία και το έσκασαν χωρίς να καταφέρουν οι αστυνομικοί να τους εντοπίσουν.

Τα ερωτήματα στα οποία προσπαθούν οι αστυνομικοί να δώσουν απαντήσεις είναι: πρώτον που βρήκαν οι δράστες το αντικλείδι ή το πασπαρτού, δεύτερον πως γνώριζαν το πέρασμα μέσω του διαδρόμου της πολυκατοικίας στην πίσω πλευρά της τράπεζας και κυρίως γιατί οι δράστες ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ. Ίσως επειδή ήταν προετοιμασμένοι για ομηρία…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση