Υπαρξη plan B για την Ελλάδα υπαινίσσεται ο Β.Σόιμπλε με δήλωση γρίφο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 14:50 Υπαρξη plan B για την Ελλάδα υπαινίσσεται ο Β.Σόιμπλε με δήλωση γρίφο
Υπαινιγμούς για ύπαρξη σχεδίου Β' άφησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε από τη Ρίγα μετά το πέρας του Ecofin.
 
Από την πρωτεύουσα της Λετονίας, ο Β. Σόιμπλε παρομοίασε αυτό που συμβαίνει τώρα με την Ελλάδα, την προετοιμασία δηλαδή για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, με εκείνες που είχαν προηγηθεί πριν την ενοποίηση της Γερμανίας το 1989.
 
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ερωτηθείς για το αν η ευρωζώνη διαθέτει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης του κινδύνου ελληνικής εξόδου από το ευρώ, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απάντησε: 
 
Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν τότε είχα πει από την αρχή ότι έχουμε ένα σχέδιο για την ενοποίηση, όλοι θα έλεγαν ότι οι Γερμανοί έχουν τρελαθεί», σημείωσε με νόημα ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας παράλληλα ότι «το να τίθεται αυτή η ερώτηση (σ.σ. σχετικά με την ύπαρξη «Σχεδίου Β») σε έναν υπεύθυνο πολιτικό, εμπεριέχει ένα άλυτο δίλημμα».
 
Επιφυλάξεις J. Weidmann για την έκτακτη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες 

Ο επικεφαλής της Bundesbank, δήλωσε ότι έχει αμφιβολίες για την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, καθώς η κατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών της χώρας δεν βελτιώνεται, σύμφωνα με το Reuters. 

Ο Jens Weidmann, μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble, μετά το πέρας της συνάντησης κορυφής στην Ρήγα, δήλωσε: 

«Όπως γνωρίζετε, έχω αμφιβολίες αναφορικά με την χορήγηση έκτακτης ρευστότητας, με δεδομένο ότι οι τράπεζες δεν έχουν κάνει τα πάντα για να βελτιώσουν την κατάσταση της ρευστότητας τους».
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση