Σύρος: Μια καινοτομία, διαφορετική από τις άλλες – Από την Αμερική στην καρδιά των Κυκλάδων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 15:09 Σύρος: Μια καινοτομία, διαφορετική από τις άλλες – Από την Αμερική στην καρδιά των Κυκλάδων

Μία καινοτομία που τα τελευταία χρόνια σαρώνει στο εξωτερικό, έρχεται και στην καρδιά των Κυκλάδων. Το Πολιτιστικό Κίνημα των Μικρών Ελεύθερων Βιβλιοθηκών που ξεκίνησε πριν από χρόνια στην Αμερική, έφτασε ως ιδέα και στη χώρα μας… Ήδη μερικές Μικρές Ελεύθερες Βιβλιοθήκες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στη Σύρο. Οι μικροβιβλιοθήκες αυτές είναι ένα ανταλλακτήριο βιβλίων, μια κοιτίδα πολιτισμού που μπορεί να υπάρχει σε χώρους όπου πηγαινοέρχεται κόσμος και οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση.

Δηλαδή να παίρνει ένα βιβλίο, να το ξεφυλλίζει, να το διαβάζει και να το επιστρέφει. Επίσης μπορεί να φέρει ένα βιβλίο, το οποίο έχει διαβάσει και αγαπήσει και θέλει να το μοιραστεί με άλλους. Το σύνθημα είναι: Πάρε ένα Βιβλίο, Διάβασε το, Επίστρεψε το, Φέρε ένα δικό σου.

Το πολιτιστικό κίνημα Little Free Library (LFL) ελεύθερες μικρές βιβλιοθήκες, μικροβιβλιοθήκες, βιβλιοθήκες του δρόμου, είναι ξύλινα σπίτια γεμάτα βιβλία, προσιτά σε όλους. Τοποθετούνται οπουδήποτε οι άνθρωποι πηγαινοέρχονται. Ο καθένας μπορεί να ανοίξει την πόρτα των σπιτιών αυτών και να δανειστεί ένα βιβλίο με την προϋπόθεση να το επιστρέψει ή να το αντικαταστήσει με ένα άλλο.

 

Πηγή: cyclades24.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση