Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας… ανεμοστρόβιλος φταίει για το δυστύχημα στο λούνα παρκ! Τι λένε οι κατηγορούμενοι, όλοι οι διάλογοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 19:44 Ένας… ανεμοστρόβιλος φταίει για το δυστύχημα στο λούνα παρκ! Τι λένε οι κατηγορούμενοι, όλοι οι διάλογοι

Στον αέρα και την... κακιά στιγμή τα ρίχνουν οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα. Όλοι οι διάλογοι των κατηγορουμένων με τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα. Χωρίς άδεια και μέτρα ασφαλείας το υπαίθριο λούνα παρκ στην Αργυρούπολη. Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ήταν ένα απρόσμενο κύμα αέρα (ανεμοστρόβιλος) που σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο και προκάλεσε το τραγικό ατύχημα στο υπαίθριο λούνα παρκ στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και προκάλεσε τον θάνατο του 13χρόνου Βασίλη και τον σοβαρό τραυματισμό της αδελφής του.

Αυτό ήταν το δια ταύτα των απολογιών των κατηγορουμένων σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

«Κανείς δεν μπορούσε να το προβλέψει»…

Ο Ιταλός ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, υπεύθυνος και χειριστής των παιχνιδιών στην απολογία του υποστήριξε ότι το παιχνίδι δεν λειτουργούσε όταν ήταν κακές οι καιρικές συνθήκες ωστόσο την μοιραία ημέρα στις 27 Απριλίου 2014 είχε ηλιοφάνεια και καθόλου αέρα.

photo eurokinissi

«Είναι γεγονός ότι ένα κύμα αέρα ανύψωσε το παιχνίδι» ανέφερε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας πως εκείνη την ημέρα δεν είχε ούτε αέρα, ούτε τίποτα, ήταν σαν να έγινε ένας σεισμός που δεν θα μπορούσε κάνεις να το προβλέψει.

Πρόεδρος: Πως θα μπορούσατε να αποτρέψετε αυτό που συνέβη;
Κατηγορούμενος: Επειδή ήμουν εκεί από το πρωί, ήταν σαν καλοκαίρι, είχε ηλιοφάνεια και δεν φυσούσε, όποτε αποφάσισα να λειτουργήσουν τα παιχνίδια. Όταν βλέπαμε πως υπάρχει κατάσταση κινδύνου, σταματούσαμε τη λειτουργία του παιχνιδιού.
Εισαγγελέας: Αναζητήσατε δελτίο καιρού;
Κατηγορούμενος: Δεν προβλέπεται πουθενά στον κόσμο η αναζήτηση δελτίου καιρού.
Εισαγγελέας: Προβλέπεται όμως να εγκαταστήσετε ένα παιχνίδι με ασφάλεια…
Κατηγορούμενος: Ήταν τόσο απρόοπτο, κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο…

Την ώρα του ατυχήματος ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, ανέφερε ότι δεν ήταν στο σημείο καθώς είχε πάει για φαγητό. Όπως είπε είχε αφήσει τους δυο χειριστές, Πακιστανούς,των παιχνιδιών στο σημείο στους οποίους είχε δώσει οδηγίες ποτέ έπρεπε να σταματήσουν στο παιχνίδι.

«Αυτό που έχει συμβεί είναι μια τραγωδία και λυπάμαι πολύ για αυτό. Έχω κι εγώ δυο παιδιά τα οποία μπήκαν μέσα στο ίδιο παιχνίδι. Εκείνη την ημέρα είχαν μπει μέσα στο ίδιο παιχνίδι επτά παιδιά» ανέφερε ο Ιταλός κατηγορούμενος.

Το Λούνα Παρκ δεν διέθετε άδεια – Τι λέει ο Έλληνας διαχειριστής

Από την πλευρά του, ο Έλληνας διαχειριστής του υπαίθριου λούνα παρκ υποστήριξε στην απολογία του ότι το πιο ασφαλές παιχνίδι ήταν αυτό που προκάλεσε το μοιραίο περιστατικό. Παράλληλα, τόνισε ότι η επιχείρηση του, τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης, ενώ σε ό, τι αφορά το ζήτημα της περίφραξης οι αρμόδιοι (μηχανολόγοι και μηχανικοί ) του είχαν είχαν πει πως αν την τοποθετήσει θα είναι απλά για να του πάρουν χρήματα. «Την ανύψωση της μπάλας δε την γλίτωνε τίποτα, ούτε ο Θεός» είπε στην απολογία του ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος θέλοντας και εκείνος να καταδείξει πως το τραγικό συμβάν, ήταν απόρροια της απότομης αλλαγής των καιρικών συνθηκών. «Συλλυπητήρια στην οικογένεια είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι» είπε ακόμη ο κατηγορούμενος.

photo eurokinissi

Σχετικά με το γεγονός ότι το λούνα παρκ δεν διέθετε άδεια, ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του: «Για την άδεια κάναμε όλες τις ενέργειες. Μίλησα πολλές φορές με το δήμαρχο και επέμεινα να μας δώσει άδεια. Μου έλεγε: « τι αγχώνεσαι θα σου την δώσω την άδεια». Ο κατηγορούμενος τόνισε ακόμη πως πολλές φορές είχε φωνάξει την εταιρεία πιστοποίησης των παιχνιδιών που βρίσκονταν στο λούνα παρκ.

Πρόεδρος: Για το συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί δεν την είχατε φωνάξει;
Κατηγορούμενος: Την είχαμε πάρει να κάνει πιστοποίηση μια με δυο ημέρες πριν το συμβάν…Δεν πρόλαβε να έρθει.

Μιλώντας για τον συγκατηγορούμενο του, τον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών, ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Έλεγχε τα πάντα, είναι πολύ τυπικός στη δουλειά του. Εν τη απουσία του το λούνα παρκ δε λειτουργούσε. Κανένας άλλος δεν ήξερε να διαχειριστεί τα μηχανήματα. Εγώ μπορεί να φύσαγε και να άνοιγα, αυτός ποτέ.

Εισαγγελέας: Η όλη σας συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από πληθώρα παραλείψεων. Γιατί δεν βάλατε περίφραξη; Θα σας εμπόδιζε ο Δήμος να κάνετε κάτι για την ασφάλεια του λούνα παρκ;

Στο δικαστήριο και οι δυο Πακιστανοί χειριστές

Ενώπιον του Δικαστηρίου απολογήθηκαν και οι δύο Πακιστανοί χειριστές, υπάλληλοι του λούνα παρκ. Ο πρώτος που ήταν μπροστά στο συμβάν ανέφερε ότι «εκείνη την ημέρα ήρθαν τα παιδιά με τους γονείς τους στο λούνα παρκ. Έκοψαν εισιτήριο και μπήκαν στον παιχνίδι. Ξαφνικά έκανε στρογγυλό αέρα και σηκώθηκε η μπάλα σε ύψος πάνω του ενός δέντρου και μετά έπεσε σε άλλο παιχνίδι. Λυπάμαι πολύ αυτό που έγινε».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος υπάλληλος του λούνα παρκ, επίσης πακιστανικής καταγωγής ανέφερε στην απολογία του πως δεν ήταν μπροστά στο συμβάν. « Ο καιρός αρχικά ήταν καλός αλλά μετά έβρεχε. Άκουσα τις φωνές και έτρεξα να δω τι συνέβη. Λυπάμαι για την τραγωδία που έγινε» τόνισε δικαστήριο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Μαρτίου.

newsit.gr