Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου μέσα στο σχολείο καταγγέλλουν οι γονείς του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 10:36 Σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου μέσα στο σχολείο καταγγέλλουν οι γονείς του

«Οι δράστες βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές»

Σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο σχολείο καταγγέλλουν οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή σε γυμνάσιο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε η μητέρα του παιδιού στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,ένας εξωσχολικός με έναν συμμαθητή του 12χρονου, εν ώρα μαθήματος, καθώς ο δάσκαλος απουσίαζε, στρίμωξαν τον μαθητή στην τουαλέτα και τον κακοποιούσαν σεξουαλικά επί 10-15 λεπτά, παρά τη θέλησή του, μέχρι που κατάφερε και ξέφυγε.

Η μητέρα ακόμη καταγγέλλει ότι οι δράστες βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές. Το βίντεο τράβηξε ένα τρίτο παιδί που καθόταν στη διπλανή τουαλέτα.

Ο πατέρας του παιδιού ανέφερε πως κάποιοι μαθητές του σχολείουομολόγησαν ότι είδαν το επίμαχο βίντεο, καθώς ο μαθητής που το τράβηξε πήγε αμέσως μετά και το έδειξε και σε άλλους μαθητές, ενώ δήλωσε άγνοια ως προς το αν το βίντεο έχει διαμοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα, αν και το παιδί που το τράβηξε ισχυρίζεται ότι το έχει σβήσει.

«Την επόμενη μέρα, αφού ξεκίνησε η κοροϊδία μεταξύ των παιδιών, τον κοροϊδεύανε δηλαδή τον μικρό, ότι έγινε αυτό το πράγμα και ότι συμμετείχε σε αυτό το πράγμα, αφού έβαλε τα κλάματα και το ανέφερε σε έναν δάσκαλο, εκεί τον πλησίασαν και του είπαν “μια πλάκα είναι, δε χρειάζεται να πάει παραπέρα, για να μη φάμε τις αποβολές”», είπε ακόμα ο πατέρας του παιδιού.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για το περιστατικό από τις φήμες που έφτασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου αδελφού του 12χρονου. Τότε, ο μαθητής τους αποκάλυψε τι του είχε συμβεί, αλλά και ότι είχε μιλήσει γι’ αυτό στον διευθυντή του σχολείου και σε έναν ακόμα καθηγητή. Όπως ανέφερε ο πατέρας του παιδιού, ο καθηγητής του είπε να πάει να μιλήσει στον διευθυντή, ενώ ο διευθυντής του ζήτησε να τον ενημερώσει αν εμφανιστεί ξανά αυτός ο εξωσχολικός στο γυμνάσιο, αλλά του είπε ότι δε χρειάζεται να μιλήσει με τους γονείς του για αυτό το θέμα και τον έστειλε πίσω στην τάξη του.

Όταν έμαθαν τι είχε συμβεί, οι γονείς του 12χρονου απομάκρυναν αμέσως τα παιδιά τους από το σχολείο και κατήγγειλαν τη σεξουαλική παρενόχληση στη ΓΑΔΑ και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 12χρονο αγόρι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση.

«Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη. Οι καθηγητές και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιον τρόπο, γιατί όταν έρχεται ένα παιδί και σου ζητά βοήθεια και γυρνάς από την άλλη και δεν ενημερώνεις τους γονείς ή δεν πας να βοηθήσεις το παιδί αυτό, είναι καθαρά έγκλημα», δήλωσε η μητέρα του παιδιού, προσθέτοντας: «Σήμερα ήταν το δικό μου το παιδί. Αύριο-μεθαύριο θα είναι κάποιο άλλο παιδί».

news.gr