Τα ηχητικά ντοκουμέντα της Αστυνομίας από την τραγωδία στο Μάτι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 11:58 Τα ηχητικά ντοκουμέντα της Αστυνομίας από την τραγωδία στο Μάτι

Οι γεμάτες απόγνωση διαβιβάσεις στο κέντρο επιχειρήσεων

Ο εφιάλτης που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της ανατολικής Αττικής, «ζωντανεύει» ξανά μέσα από ηχητικά ντοκουμέντα της Αστυνομίας. Η «Καθημερινή» παρουσιάζει αποκλειστικά το χρονικό των γεγονότων την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, όπως αυτό αποτυπώθηκε λεπτό προς λεπτό στα ηχητικά της Άμεσης Δράσης και της Τροχαίας.

«Εχουμε αποχωρήσει από το σημείο δεν γίνεται να κάνουμε εκτροπή κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα όλοι έχουνε σπίτια εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εκτροπή στο σημείο θα μας πατήσουνε», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός που είχε αναλάβει να διακόψει τη κίνηση των οχημάτων τη στιγμή που η πύρινη λαίλαπα «χτυπούσε» το Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι. Το ρολόι έδειχνε λίγο πριν τις 19:30

Τέσσερις ώρες αργότερα, αστυνομικές δυνάμεις ειδοποιούνται για να μεταβούν στην οδό Πανός στο Νέο Βουτζά. Τους ενημερώνουν ότι υπάρχουν συμβάντα Ε10 από την πυρκαγιά. Ο κωδικός Ε10 σημαίνει «ανεύρεση πτώματος».

Η αρχή του δράματος είχε ξεκινήσει περίπου δέκα λεπτά πριν τις 17:00, στις 23 Ιουλίου όταν υπήρξε ενημέρωση για καπνό στο Ντράφι. «Στο Νέο Βουτζά εδώ υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα από καπνούς, δεν υπάρχει ορατότητα και δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο να ενημερωθούν να έρθουν προς τα εδώ. (...) Κέντρο απαραιτήτως οι δυνάμεις στο Νέο Βουτζά πολλές και οι δυτικές ειδικά να ανέβουν προς τα εδώ», ενημερώνει αστυνομικός το κέντρο επιχειρήσεων.

news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση