Χαμόγελα.. με εναγκαλισμούς στη συνάντηση Αποστολάκη – Ακάρ! [pics]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 19:49 Χαμόγελα.. με εναγκαλισμούς στη συνάντηση Αποστολάκη – Ακάρ! [pics]

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με τους δύο Υπουργούς να συζητούν σε ευχάριστο κλίμα όπως δείχνουν τα πλάνα που κατέγραψε την πρώτη τους συνάντηση υπό την ιδιότητα Υπουργών. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της διήμερης Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ και σύμφωνα με πληροφορίες διήρκησε μισή ώρα. Εξάλλου, ως νέος υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε μια σύντομη εθιμοτυπική συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Υπουργοί είχαν έναν μικρό διάλογο, με τον Ακάρ να απευθύνεται στον ΥΕΘΑ λέγοντας "χαίρομαι που σε βλέπω καλέ μου φίλε και συγχαρητήρια" και τον Αποστολάκη να τον ευχαριστεί, με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας στη συνέχεια να προσθέτει "χαίρομαι προσωπικά αλλά και εκ μέρους του έθνους μου και τα προβλήματα που έχουν τα έθνη μας, θα εργαστούμε για να τα αλλάξουμε" με τον Αποστολάκη στο ίδιο πνεύμα να ανταποκρίνεται πως το ίδιο πιστεύει και αυτός.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να δημιουργήσουν τεχνικές ομάδες εργασίας για την αντιμετώπιση ζητημάτων και πιο συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η συνάντησή τους αποτελεί τη δεύτερη "πράξη" στις πρόσφατες ελληνοτουρκικές επαφές, αρχής γενομένης από την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία πριν από μερικές μέρες.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας:






Πλάνα του Υπουργόυ Εθνικής Άμυνας από τη Σύνοδο:









Με πληροφορίες από: Anadolu
πηγή: onalert.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση