Σταϊκούρας: «αδιέξοδη η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 18:05 Σταϊκούρας: «αδιέξοδη η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης»

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2019 και τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.
«Υστέρηση φορολογικών εσόδων, μειωμένες επιστροφές φόρων, αυξημένο ιδιωτικό χρέος προς την εφορία, διεύρυνση των κατασχέσεων, εσωτερική στάση πληρωμών και λιγότερες δαπάνες για επενδύσεις συνθέτουν την αδιέξοδη πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης».

Πλήρης Δήλωση

«Υστέρηση φορολογικών εσόδων, μειωμένες επιστροφές φόρων, αυξημένο ιδιωτικό χρέος προς την εφορία, διεύρυνση των κατασχέσεων, εσωτερική στάση πληρωμών και λιγότερες δαπάνες για επενδύσεις συνθέτουν την αδιέξοδη πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης, όπως αυτή αποτυπώνεται στα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού και της ΑΑΔΕ.
 
Συγκεκριμένα: 

  • Με το καλημέρα της νέας χρονιάς, τα φορολογικά και τα συνολικά έσοδα, καθώς και οι επιστροφές φόρων παρουσιάζουν υστέρηση τόσο έναντι του φετινού στόχου όσο και έναντι του 2018.
  • Η υποεκτέλεση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων συνεχίζεται για 4η χρονιά με στόχο να βελτιωθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
  • Οι φορολογούμενοι πολίτες άφησαν τον Δεκέμβριο του 2018, απλήρωτους άμεσους και έμμεσους φόρους συνολικού ύψους 1,21 δισ. ευρώ. Με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία να εκτοξευτούν στα 104,3 δισ. ευρώ.
  • Οι κατασχέσεις συνεχίζονται και διευρύνονται, και έχουν επιβληθεί σε 1,2 εκατομμύρια οφειλέτες.

Η Κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ολοκληρώνει τον αποτυχημένο κύκλο της, αφήνοντας, όμως, πίσω μία κοινωνία με εξαντλημένη τη φοροδοτική της ικανότητα, απαισιόδοξη και ανασφαλή για το μέλλον.
Προτεραιότητα της επόμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η γενναία μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον η κοινωνία».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση