Λαμπερή Μπέτυ Μπαζιάνα στη βράβευση Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο [pics]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 15:44 Λαμπερή Μπέτυ Μπαζιάνα στη βράβευση Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο [pics]

Η βράβευση των δυο πρωθυπουργών έγινε το βράδυ του Σαββάτου (16.02.2019) στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την ασφάλεια. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε συνοδευόμενος από την, εντυπωσιακή για άλλη μια φορά, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να φορέσει μια εντυπωσιακή ολόμαυρη φόρμα, με δαντελένιες λεπτομέρειες στο ντεκολτέ και τα μαλλιά της ήταν μαζεμένα πίσω.

«Ποτέ δεν περίμενα…»

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ κλήθηκαν να παραλάβουν το βραβείο τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια… αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν. Θυμήθηκε και θύμισε τη… σχέση του με τους Βαυαρούς πολιτικούς το 2015. «Ποτέ δεν πίστευα και ιδίως στις δύσκολες εποχές του 2015 ότι 4 χρόνια μετά θα βρισκόμουν εδώ και θα παραλάμβανα αυτό το βραβείο από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας», είπε γελώντας και συνέχισε: «Αυτή όμως είναι η ζωή. Ποτέ μην λες ποτέ. Οι καιροί αλλάζουν και εμείς αλλάξαμε πράγματα προς το καλύτερο για τους λαούς μας».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ζόραν Ζάεφ «γιατί για εκείνον ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση στην αρχή, όπως και για μένα το ίδιο». Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει κρατήσει στο κινητό κάποια από τα πρώτα κείμενα που αποτελούν ντοκουμέντα και τα οποία καταδεικνύουν ότι στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν στην πορεία έως την επίτευξη της λύσης, όταν ήταν δύσκολη περίοδος για τη χώρα του κ. Ζάεφ, ο ίδιος προσπάθησε να του δώσει κουράγιο, όπως έκανε και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αντίστοιχα όταν ήταν δύσκολες εποχές για τον Έλληνα πρωθυπουργό, παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει.

«Ο Ζόραν ήθελε αυτή την λύση και το ήθελα κι εγώ, γιατί πιστεύουμε και οι δύο ότι αυτή η εξέλιξη είναι προς όφελος των λαών μας», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αποκάλυψε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, έστειλε ένα μήνυμα στον κ. Ζάεφ σχετικά με το βραβείο τους «και του είπα ότι το πιο σημαντικό βραβείο για μας είναι ότι βάζουμε τα θεμέλια για πραγματική φιλία και συνεργασία μεταξύ των λαών μας. Και νομίζω ότι και οι δύο το πιστεύουμε σθεναρά». «Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμάς αλλά στους λαούς μας και στο μέλλον των λαών μας», υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε δύο ΥΠΕΞ που εργάστηκαν στενά, στον Ν. Ντιμιτρόφ και την ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και στον πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά «που η συμβολή του ήταν ανεκτίμητη» και στον σημερινή ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλο, τις διπλωματικές ομάδες των δύο χωρών, στον διπλωματικό σύμβουλο του, Βαγγέλη Καλπαδάκη, και τον σύμβουλο του κ. Ζάεφ.

Στον χαιρετισμό του, ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, τον Μ. Νίμιτς, τους Επιτρόπους, Χαν και Μογκερίνι, τους δυο ΥΠΕΞ και βέβαια τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχω ελπίδα να λύσουμε προβλήματα με τους γείτονες μας», είπε και πρόσθεσε πως «όταν όλοι μου έλεγαν ότι δεν είναι πιθανό, εγώ πίστευα σε μια λύση και σε ένα καλύτερο μέλλον». Ανέφερε ότι άνοιξαν με τον Αλέξη Τσίπρα μια ειλικρινή επικοινωνία, χωρίς κρυφές ατζέντες, αποφάσισαν να επιδείξουν αντοχή και κατανόηση ο ένας για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε ο άλλος.

Ο κ. Ζάεφ είπε ότι θέλει να μοιραστεί το βραβείο με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και με άλλους Βαλκάνιους ηγέτες, όμως το αφιερώνει, «όπως ο φίλος μου ο Αλέξης», σε όλη τη νεολαία των Βαλκανίων. «Αυτό το επίτευγμα είναι για εκείνους, αυτοί είναι ο λόγος που υπάρχουμε, αυτό που κάνουμε σήμερα είναι η βάση για αυτό που οι επόμενες γενιές θα οικοδομήσουν αύριο».
Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
πηγή: newsit.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση