Εισαγγελική παρέμβαση για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη-Στουρνάρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 17:31 Εισαγγελική παρέμβαση για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη-Στουρνάρα

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο αν. υπουργός Υγείας ηχογράφησε εν αγνοία του τον διοικητή της ΤτΕ

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνει η συνομιλία του Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία αφορά τόσο την καταγραφή της συνομιλίας, όσο και την δημοσιοποίηση της. Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει το ενδεχόμενο, η καταγραφή της επίμαχης συνομιλίας για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε κ. Πολάκης από την Attika Bank, να έγινε χωρίς συναίνεση.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί παράνομη καταγραφή της συνομιλίας, θα εξεταστεί πώς έγινε η διαρροή της σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Όπως σημείωναν αρμόδιες πηγές, η ηχογράφηση μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ δυο προσώπων χωρίς τη ρητή συναίνεση, αποτελεί αυτόφωρο κακούργημα, που διώκεται.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, αν από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις, πως ο κ. Πολάκης εμπλέκεται στην καταγραφή της συνομιλίας, που είχε με τον κ. Στουρνάρα, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες, καθώς όπως προβλέπεται, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί περαιτέρω με υπόθεση, όταν «σκοντάψει» σε πρόσωπο υπουργού.

Πάντως, απαντώντας για το θέμα από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης, αρνήθηκε ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κεντρικό τραπεζίτη, αλλά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της. «Πού είπα εγώ, ότι ηχογράφησα; Εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα. Καμία ηχογράφηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση