Reuters: Συμπαθής και... γλυκομίλητος ο Τσακαλώτος - Business Insider: Βαρουφάκης... Μπαλοτέλι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 18:22 Reuters: Συμπαθής και... γλυκομίλητος ο Τσακαλώτος - Business Insider: Βαρουφάκης... Μπαλοτέλι
Γλυκομίλητο (soft-spoken) και πιο συμπαθή από τον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζει το Reuters τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχολιάζοντας την... ανακατανομή των ρόλων στην ομάδα διαπραγμάτευσης.
 
"Η ελληνική κυβέρνηση ανασχηματίζει την ομάδα διαπραγμάτευσης με Ε.Ε. και ΔΝΤ μετά την πανωλεθρία στη Ρίγα" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Reuters, όπου τονίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανασχημάτισε την ομάδα που χειρίζεται στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αφού ο υπουργός Οικονομικών επικρίθηκε έντονα για την εμφάνισή του στο Eurogroup την περασμένη εβδομάδα.

Η Αθήνα είναι επικίνδυνα κοντά στη χρεοκοπία, γράφει το Reuters και σημειώνει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συμφωνήσει με τους "όλο και πιο έξαλλους δανειστές" για να ξεκλειδώσει τη βοήθεια πριν ξεμείνει από λεφτά και δεν έχει να κάνει τις πληρωμές του δανείου.

"Ο Τσίπρας και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη στήριξαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και συμφώνησαν ο υπουργός Οικονομικών να επιβλέπει τη νέα διαπραγματευτική ομάδα, αλλά διόρισαν τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο συντονιστή", γράφει το Reuters, που χαρακτηρίζει τον κ. Τσακαλώτο "γλυκομίλητο και πιο συμπαθή στους εκπροσώπους των δανειστών".
 
Business Insider: Ο Μπαλοτέλι των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν έχει το καλύτερο ξεκίνημα εβδομάδας, γράφει ο Business Insider στο άρθρο με τίτλο: Ο κόσμος στρέφεται κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μεταλλάσσεται... γρήγορα στον Μάριο Μπαλοτέλι των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, αναφέρει το δημοσίευμα. "Το Σαββατοκύριακο έκανε tweet μια φράση του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, το οποίο μοιάζει με μια πιο πλούσια διατυπωμένη έκφραση του Ιταλού αστέρα του ποδοσφαίρου που είχε πει: "γιατί πάντα εμένα!".
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση