Νέα στοιχεία για την υπόθεση του ταξιτζή και του προφυλακισμένου ηθοποιού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 12:15 Νέα στοιχεία για την υπόθεση του ταξιτζή και του προφυλακισμένου ηθοποιού
Τι είπε η οικογένεια του και ο ιατροδικαστής που εξουσιοδότησαν

Έχουν περάσει τρεις μήνες από τη μέρα που ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές με την κατηγορία του βιασμού σε βάρος ταξιτζή.

Από τη Σοφία Πελεκάνου

Το πρόσωπο του φιγουράριζε παντού χωρίς μωσαϊκό και τα στοιχεία του δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα, κάτι που προκάλεσε εντύπωση καθώς άτομα τα οποία βαραίνονται από σκληρότερες κατηγορίες δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία τους.

Τότε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 29χρονος «συνελήφθη την 13-11-2018 στους Αμπελόκηπους για υπόθεση βιασμού, καθώς κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος ημεδαπού», ενώ «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

Χθες, το απόγευμα, οι γονείς του Γιώργου Καρκά, οι δικηγόροι του Αλέξανδρος Παπατσώρης και Γιώργος Ράπτης, ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος και ο ηθοποιός – πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην οποία ο ιατροδικαστής Αλεξάνδρου Παντελής, ενημέρωσε για τα εκ νέου στοιχεία που θα κατατεθούν στο συμβούλιο ώστε να μπορέσει ο Γιώργος Καρκάς να καταθέσει για δεύτερη φορά αίτημα αποφυλάκισης.

«Έχει περάσει αρκετός καιρός και ήταν επιλογή μας να μην βγαίνουμε σε μέσα ενημέρωσης. Η σημερινή συνάντηση, έχει να κάνει με την προσπάθεια να αποκατασταθεί η διαπόμπευση που υπέστη ο Γιώργος. Βρήκαμε αρκετά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση του και θα του δώσουν την ελευθερία να μπορέσει ο ίδιος να αποκαταστήσει το όνομα του» λέει ο Αντώνης Καρκάς στο news.gr και προσθέτει: «Αυτά που περάσανε στα ψιλά, είναι πολλές φορές λεπτομέρειες οι οποίες δείχνουν ποιος λέει αλήθεια και προς τα που είναι το δίκιο. Μπορεί να θεωρούνται λεπτομέρειες αλλά είναι πολύ σημαντικές οι λεπτομέρειες όταν αποδομούν την κατηγορία» και συνεχίζει: «Έχει γίνει μαγείρεμα του βιασμού γιατί μέχρι τελευταία στιγμή, ο ίδιος ο οδηγός έλεγε στην κοπέλα του, τι πήγα να πάθω, τι πήγα να πάθω, πήγαν να με κλέψουν, ε και την άλλη μέρα ενώ πήγαν στον αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν κλοπή, κάπου βρεθήκανε στον ιατροδικαστή για εξέταση άλλου είδους.»

Πώς κρίνει την όλη κατάσταση ο Γιώργος Καρκάς μέσα από τη φυλακή όπου βρίσκεται τους τελευταίους τρεις μήνες; «Είναι αισιόδοξος, έχει πεισμώσει θετικά. Δεν έχει απογοητευτεί. Μπορεί η δημοσιότητα να έβλαψε, δεν ξέρω. Αλλά από την άλλη μεριά, είχαμε την υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε το παιδί μας. Δεν μπορούμε να το κρεμάμε στα μανταλάκια και να καθόμαστε σπίτι μας σαν κότες. Γιατί τότε θα έλεγαν ότι ο αντίδικος έχει δίκιο.» απαντάει ο κ. Αντώνης Καρκάς στο news.gr.

Η ευχή του Αντώνη Καρκά για τον γιο του είναι μια... «Πιστεύω ότι θα βγει από τη φυλακή ο Γιώργος, και η ευχή μου είναι όταν θα βγει είναι να του γίνει μάθημα, να μην εμπιστεύεται ανθρώπους» λέει στο news.gr

Τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον ιατροδικαστή

Ο ιατροδικαστής, Αλεξάνδρου Παντελής, κατόπιν προφορικής εντολής του πατέρα του Γιώργου Καρκά, Αντώνη, κλήθηκε να εξετάσει την συγκεκριμένη περίπτωση.

«Εμείς οι ιατροδικαστές όταν καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα από κλινική εξέταση, πρέπει να είμαστε απόλυτα σοβαροί και να τεκμηριώνουμε αυτό που διαπιστώνουμε» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Μετά τα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA που γίνανε σε αντικείμενα, σε ρούχα, τις τοξικολογικές εξετάσεις, και την κλινική εξέταση, του κ. Χ.Θ., συνεκτιμώντας και συναξιολογώντας όλα αυτά θα ήθελα να σας πω τα εξής:

- Όταν έχουμε ένα επίμηκες όργανο, όπως είναι ένα γεννητικό ανδρικό όργανο, όπως είναι μια πρωκτική σφήνα, όπως είναι μια μεταλλική ράβδος, αυτό το αντικείμενο, θα είχε προκαλέσει σε μεγαλύτερο βαθμό όπως περιγράφεται από τους ιατροδικαστές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, και δεν θα συμπεριλάμβανε μόνο τον έξω, αλλά και τον έσω σφιγκτήρα του πρωκτού. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό.

- Οι πρόσφατες, που αναφέρονται μικρορήξεις του πρωκτικού βλεννογόνου μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα χρονικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να είναι ωρών αλλά μπορεί να είναι και ημερών. Η θλαστική εκχύμωση στον πρωκτικό βλεννογόνο μπορεί να προκληθεί ακόμα, γιατί είναι 0,4 εκατοστά και από ένα μικρό αιχμηρό αντικείμενο, όπως είναι οι όνυχες. Στο υπόλοιπο σώμα του Χ.Θ. δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις, που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν τραύματα αμύνης όπως συνήθως θα γινόταν σε μια τέτοια διαδικασία.

- Δεν τεκμηριώνεται η χορήγηση κατασταλτικών ή άλλων ουσιών στον Χ.Θ.. Aπό την ανάλυση DNA συνάγεται ότι ο γενετικός τύπος του Καρκά Γεωργίου δεν έχει ανάμειξη με γενετικά στοιχεία του Χ.Θ., συνεπώς δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ο βιασμός του ΧΘ από τον Καρκά Γεώργιο.
Και επαναλαμβάνω όταν υπάρχει μια ένδειξη αυτό δεν είναι απόδειξη.» ολοκλήρωσε ο ιατροδικαστής Αλεξάνδρου Παντελής.

Οι κόντρες εις βάρος του Γιώργου Καρκά

Ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος έκανε λόγο για διαφορές μεταξύ ΣΑΤΑ και TaxiBeat οι οποίες γίνονται εις βάρος του 29χρονου ηθοποιού. «Η διαφορά μεταξύ ΣΑΤΑ και taxibeat δεν μπορεί να είναι στη πλάτη του Γιώργου Κάρκα. Το γεγονός ότι ο κ. Λυμπερόπουλος ανακάλυψε, ενδεχομένως, πως μπορεί να αποδείξει ότι οι υπάλληλοι της άλλης εταιρείας που έχουν εικόνα μέσω της εφαρμογής, μπορεί να ψωνίζονται, νομίζω ότι είναι στα όρια της λογικής και του θράσους.» είπε και πρόσθεσε: «Κανένας δεν δηλητηριάζει τον οδηγό ο οποίος οδηγεί το αυτοκίνητο στο οποίο και ο ίδιος είναι μέσα.» είπε ο δημοσιογράφος.

«Προσποιείται ότι δεν θυμάται ο ταξιτζής»

Ο Αντώνης Καρκάς αναφέρθηκε στις καταθέσεις του ταξιτζή και είπε: «Στην πρώτη κατάθεση του, είπε, την άλλη μέρα, ότι ήπια λίγο καφέ και κάτι αισθάνθηκα. Στη δεύτερη κατάθεση είπε, ήπια τον καφέ μου και κάτι αισθάνθηκα, στην τρίτη κατάθεση είπε, ήπια όλον τον καφέ μου και κάτι αισθάνθηκα. Αν είχαμε κι άλλη κατάθεση θα είχε πιει και το καλαμάκι!» και συνέχισε: «Στην πρώτη κατάθεση και στην δεύτερη λέει ότι μετά το συμβάν στο νοσοκομείο αισθανόταν τόσο άσχημα που δεν δέχτηκε να του πάρουν ούτε αίμα ούτε τίποτα και πήγε σπίτι του. Στην κατάθεση της φίλης του λέει ότι ήρθε στο μαγαζί που δουλεύει και ήταν μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα εκεί.» ενώ πρόσθεσε: «Όταν βγήκε η taxibeat και έδωσε το βιντεάκι με τη διαδρομή και διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί η πορεία του βγήκε και είπε: «ανακαλώ εις τη μνήμη μου ότι είχα βγει να κατουρήσω και χάθηκα και γι' αυτό έκανα τη βόλτα». Ότι αποδεικνύεται το ανακαλεί εις τη μνήμη του. Προσποιείται ότι δεν θυμάται.»

Για ποιο λόγο ο ταξιτζής επιμένει ότι έχει βιαστεί

«Δυο γιατροί στο νοσοκομείο, όταν πήγε σε αλλόφρονα κατάσταση, είπαν ότι ήταν σε κρίση πανικού. Κρίση πανικού με τις συμπεριφορές λόγω ουσιών δεν διαφέρουν και πολύ οπτικά. Γιατί να υπάρχει όμως κρίση πανικού; Γιατί είχε έναν άνθρωπο στο αυτοκίνητο του, ο οποίος νόμιζε ότι είχε πεθάνει. Όταν το παιδί συνήλθε άρχισε να το βρίζει. Γιατί να έχει μια συμπεριφορά έτσι και μια αλλιώς; Διότι αν πέθαινε θα απεκαλύπτετο που είχε πάει. Εφόσον συνήλθε πάλι φοβήθηκε για το τι είχε ειπωθεί μεταξύ τους και που είχαν πάει. Αυτή είναι μια απλή και λογική εξήγηση. Και φυσικά ίσως να φοβήθηκε, στα κανάλια ειπώθηκε, δεν το λέω εγώ, πως δεν έχει και το καλύτερο ποινικό μητρώο με την έννοια ότι εκκρεμούν ένα σωρό δίκες.» έδωσε την εξήγηση του ο κ. Καρκάς.

Η διαδικασία που στηρίχθηκε σε έναν καφέ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον καφέ, από τον πατέρα του Γιώργου Καρκά, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η υπόθεση.

« Όλη η διαπόμπευση και όλη η διαδικασία στηρίχθηκε σε έναν καφέ. Κάποια στιγμή διαβάζοντας τα κατασχεθέντα διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει καφές. Πάω στο ΑΤ Αμπελοκήπων και ρωτάω που είναι ο καφές. Και μου απάντησε «και εγώ παραξενεύτηκα που δεν μου φέρανε καφέ». Πάω στην ανακρίτρια και μου λέει θα βρεθεί στα ούρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Το ποτήρι όμως ήταν άδειο από καφέ.» και συνέχισε προσθέτοντας: «Από το ποτήρι του καφέ, από το καλαμάκι θα μπορούσαν να έχουν βρει τα πάντα και ο Γιώργος να είναι έξω και όχι να αμφισβητούμε τις τοξικολογικές εξετάσεις επειδή δεν είναι 100%. Είναι 90% μάλλον, λείπει άλλο ένα δέκα. Και με το 10% τον κρατάς μέσα;» αναρωτιέται ο κ. Αντώνης Καρκάς.

Σε ερώτηση του news.gr αν ο οδηγός του ταξί με τον Γιώργο Καρκά γνωριζόντουσαν, όπως είχε αναφερθεί, οι γονείς του και οι δικηγόροι του ήταν ξεκάθαροι. «Οχι δεν γνωριζόντουσαν!»

Το μήνυμα του ηθοποιού από τη φυλακή

Ο Γιώργος Κάρκας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται και το οποίο διάβασε ο πατέρας.

«Βροντοφωνάζω την αθωότητα μου, προσοχή, δεν προσπαθώ να κάνω επικοινωνιακή διαχείριση της ενοχής μου, επαναλαμβάνω, βροντοφωνάζω την αθωότητα μου, είμαι ένας πολίτης που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου δημόσια και θα το κάνω από το ίδιο ακριβώς μέσον που η αρχή της ίδιας μου της πατρίδας επιχείρησε την διαπόμπευση μου.

Προφυλακίστηκα και δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία μου από τις εισαγγελικές αρχές με ενδείξεις ενοχής δηλαδή με ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Δεν μπορεί σε ένα ευρωπαϊκό κράτος και κράτος δικαίου να υπάρχει νόμος για την προφυλάκιση... και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου και ταυτόχρονα να μην χρησιμοποιούν οι αρχές το τεκμήριο της αθωότητας. Τώρα λοιπόν που υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις της αθωότητας μου ρωτώ: Αν στη θέση μου ήταν ένας άλλος πολίτης, διαφορετικού επαγγέλματος, για παράδειγμα σερβιτόρος και όχι ηθοποιός και με διαφορετικό χαρακτήρα από τον δικό μου, τι θα έκαναν; Ρωτώ. Θα έδιναν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια κάποιου αυτοκτονημένου που θα ήταν μάλλον και αθώος; Ρωτώ. Αυτό δεν θα έκαναν; Δεν θα ήταν ντροπή τους; Η συνέχιση της προφυλάκισης μου επί της ουσίας είναι αστοιχείωτη και ατεκμηρίωτη. Σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας από τις Αρχές. Είναι θέμα δημοκρατίας»

Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της προσφυγής και ο φάκελος έχει καταταθεί στο συμβούλιο. Η οικογένεια του Γιώργου Καρκά και ο ίδιος περιμένουν την εισαγγελική πρόταση και να βγάλει απόφαση το συμβούλιο.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση