Βόμβα με νέα έκτακτη εισφορά στο πολυνομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 14:25 Βόμβα με νέα έκτακτη εισφορά στο πολυνομοσχέδιο
Εκτακτη εισφορά από ένα εισοδηματικό πλαφόν κι επάνω, ενδέχεται να περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή
 
Εκτακτη εισφορά από ένα εισοδηματικό πλαφόν κι επάνω, ενδέχεται να περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, αφού προηγουμένως συζητηθεί -πιθανότατα την Πέμπτη- σε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Το πολυνομοσχέδιο-σκούπα θα κατατεθεί, προκειμένου να "κλειδώσει" η συμφωνία με τους δανειστές και να γίνει η πρώτη εκταμίεση
 
 Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο   
 
1. Εκτακτη εισφορά 
Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανή είναι η διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης αυξημένης για εισοδήματα από ένα πλαφόν και πάνω (π.χ. 30.000 ευρώ) ή επιβολή εκτάκτου φόρου  από ένα ύψος κινητής και ακίνητης περιουσίας και άνω.

2. Αύξηση του φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη (στόχος 20 εκατ. ευρώ).

3. Ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης με περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

4. Δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών (με εκτίμηση για έσοδα 350 εκατ. ευρώ).

5. Φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων (με στόχο έσοδα 50 εκατ. ευρώ).

6. Αλλαγές για αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ (λοταρία, ηλεκτρονικές πληρωμές για συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ, ψηφιοποίηση συναλλαγών), με συνολικό στόχο αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 600 εκατ. ευρώ.

7. Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού για αύξηση εσόδων κατά 250 εκατ. ευρώ.

8. Ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ενδεχομένως με κριτήρια σαφώς περιορισμένα σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης.
 
Ο Φλαμπουράρης είχε αποκαλύψει το σχέδιο για έκτακτη εισφορά
 
Ο υπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Mega, στις 9 Απριλίου αν και είχε εμφανιστεί βέβαιος ότι  «στο Eurogroup της 24ης Απριλίου θα υπάρχει 100% συμφωνία» είχε προϊδεάσει «Αν φτάσουμε και φρακάρει μπορεί να βάλουμε έκτακτη εισφορά στα μεγάλα εισοδήματα».
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση