"Σκοτωμός" Βενιζέλου - Βούτση! "Εμείς δεν θα κιοτέψουμε..."

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 15:52 "Σκοτωμός" Βενιζέλου - Βούτση! "Εμείς δεν θα κιοτέψουμε..."

Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Βούτση ξέσπασε στη Βουλή με φόντο τη διαπραγμάτευση και τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Το δημοψήφισμα δεν είναι οδός διαφυγής για την κυβέρνηση, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που προειδοποίησε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ότι σε περίπτωση προκήρυξής του θα καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα, θα καταστραφεί η χώρα. Ο κ. Βενιζέλος επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση διότι αντί για μια προοπτική εξόδου, δημιούργησε με τη στάση της την προοπτική μακροχρόνιας παραμονής της χώρας στο καθεστώς του μνημονίου.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού και την αναφορά του στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "ο κ. Τσίπρας αφού δήλωσε γοητευμένος από την κ. Μέρκελ και έκανε δια μακρόν το ψυχογράφημά της, το πολιτικό και το ατομικό, είπε τι; Ότι ή θα υπάρξει συμφωνία κατά τη δική του αντίληψη ή δημοψήφισμα".

"Προσέξτε. Ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις εκλογές του κ. Φίλη», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, "γιατί; Διότι όπως του έχω εξηγήσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τον πρώτο χρόνο μετά τις εκλογές, εκλογές γίνονται μόνο με παραίτηση της κυβέρνησης και διορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Θέλει την εξουσία και φαντάζεται δημοψήφισμα χωρίς να θυμάται τις Κάννες. Τι δημοψήφισμα; Δημοψήφισμα ρήξης; Επιστροφή στη δραχμή ευθέως; Κάθε δημοψήφισμα θα εκληφθεί ως δημοψήφισμα "ναι ή όχι" στο ευρώ. Πιστεύει ότι θα του κάνουν συμφωνία και θα τον αφήσουν να κάνει και δημοψήφισμα; Άρα τι θα κάνει; Δημοψήφισμα ρήξης; Δημοψήφισμα συμψηφισμού;

Έχει στο μυαλό του ίσως, το δημοψήφισμα του Ποντίου Πιλάτου. Ότι θα είναι πρωθυπουργός και θα κάνει δημοψήφισμα. Με κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν υπέρ, κάποιους κατά, τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ψάχνουν τη στάση τους και βέβαια το αποτέλεσμα θα του είναι εξ ίσου ευχάριστο. Υπάρχουν αυτά; Υπάρχουν ουδέτερα για τις κυβερνήσεις δημοψηφίσματα; Αυτά είναι φαντασιώσεις παιδαριώδεις. Δημοψήφισμα δεν υπάρχει. Αμα τη προκηρύξει η χώρα καταστρέφεται, το τραπεζικό σύστημα, η οικονομία, εμπιστοσύνη, το πολιτικό κύρος της χώρας. Αρα ξεχάστε αυτά".

Επίθεση Βούτση

Έντονη ήταν η αντίδραση του Νίκου Βούτση, ο οποίος αρχικά κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν είπε τίποτα για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ.

“22 λεπτά δε βρήκε χρόνο και διάθεση να μιλήσει για το νομοσχέδιο… Η σιωπή του αποτελεί μνημείο πίστης στη διαπλοκή που έχει σφραγίσει το βρώμικο τηλεοπτικό πεδίο και προσπαθούμε σήμερα να το πάμε σε μια νέα εποχή”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε προς την αντιπολίτευση, στέλνοντας μήνυμα και στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ ίδια με την προηγούμενη.

“Θέλετε να μας ενσωματώσετε και να γίνουμε ίδιοι με εσάς. Ό,τι κάνουν οι φίλοι σας στο εξωτερικό και εσείς... Μήπως κιοτέψουμε και γίνουμε τα ίδια... Σας το λέω. Έχετε υποτιμήσει πολλά πράγματα. Μην υποτιμάτε καταστάσεις. Να έρθετε στο ύψος σας, να κάνουμε δημοκρατική σύγκρουση, αλλά ότι είμαστε κάτι διαφορετικό πότε θα το καταλάβετε; Ζείτε με φαντασίωση ότι θα γίνουμε ίδιοι. Είστε πάρα πολύ γελασμένοι!”.

Τέλος, ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για “γενναία απομείωση” του χρέους μέσα στο καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση