Μνημόσυνο Εθνάρχη : Όλοι προσέτρεξαν στον Κώστα Καραμανλή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 20:16 Μνημόσυνο Εθνάρχη : Όλοι προσέτρεξαν στον Κώστα Καραμανλή

Το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έδωσαν 60 βουλευτές της ΝΔ που έσπευσαν για χειραψία με τον πρώην πρόεδρο και όλοι οι δελφίνοι. Ή κωλοτούμπα ή δημοψήφισμα για δραχμή, σχολίασε ο Αντ. Σαμαράς στα περί δημοψηφίσματος (Pics)

Με σύσσωμη τη ΝΔ, τελέστηκε το πρωί το ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στο Ίδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη, το οποίο έλαβε για άλλη μία φορά διαστάσεις πολιτικές, καθώς η μορφή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας φέρει ισχυρούς συμβολισμούς στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, βουλευτές, πρώην βουλευτές, πολιτευτές και ιστορικά στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης. Μάλιστα, δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά τέτοια παρουσία βουλευτών (60 βουλευτές έδωσαν το παρών).

 

Ειδικότερα, το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (ο οποίος μετά την ορκωμοσία του είχε πραγματοποιήσει “προσκύνημα” στον τάφο του Κωνσταντίνου. Καραμανλή), ο Κώστας Καραμανλής (η σιωπή του οποίου παραμένει στο επίκεντρο του γαλάζιου ενδιαφέροντος) και ο Αντώνης Σαμαράς.

 

 

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει τα περί δημοψηφίσματος απάντησε: "Ή κωλοτούμπα ή δημοψήφισμα για δραχμή".

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήρθε μαζί με τον Νίκο Δένδια  και τον Γιάννη Αγγέλου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς αντήλλαξε θερμή χειραψία με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Θερμό ασπασμό είχαν επίσης ο Κώστας Καραμανλής με τη Μαριέττα Γιαννάκου. Στο μνημόσυνο παρέστησαν επίσης οι Πέτρος Μολυβιάτης, Αχιλλέας Καραμανλής, και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης από το Ίδρυμα Καραμανλή.

 
 

Παρόντες ήταν επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ανάμεσα στους πρώην βουλευτές που έδωσαν το παρών ήταν και ο Αθανάσιος Νταβλούρος, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Μετά την τελετή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, πήγαν στο γραφείο και συζήτησαν για λίγο, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ώρα να μπει και να βγει στο ίδρυμα καθώς ερχόταν στελέχη να του σφίξουν το χέρι.

Σημειώνεται ότι  προκειμένου δε να παραστεί ο πρόεδρος της Ν.Δ μετατέθηκε για σήμερα η αρχικώς προγραμματισθείσα για την Τετάρτη τελετή, καθώς απόψε το βράδυ ο κ.Σαμαράς θα μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο και αύριο θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φερχόφσταντ και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλλα.

Δια της μη αποστολής προσκλήσεων, το Ίδρυμα Καραμανλή τεχνηέντως απέφυγε το σκόπελο του να ανταποκριθεί στην επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να κληθεί στο μνημόσυνο σε μία συγκυρία κατά την οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάληξη της διαπραγμάτευσης για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στο μνημόσυνο.

 

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση