Παράταση ενός μήνα και για την ένταξη στη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 20:38 Παράταση ενός μήνα και για την ένταξη στη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών

Παράταση ενός μήνα και για την ένταξη στην ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών - Εως και τις 2.6.2015 θα μπορούν να ρυθμιστούν οι οφειλές στα ταμεία - Με τη διάταξη θα μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση και οι οφειλές προς ταμεία που δημιουργήθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2015

Παράταση ενός μήνα και για την υπαγωγή στην ρύθμιση ληξιπρρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία δίνει η κυβέρνηση, με νέα τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή και στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και η οποία ψηφίζεται σήμερα το βράδυ από την Ολομέλεια.

Σύμφωνα με την ρύθμιση «παρατείνεται εως και τις 02.06.2015 (λήγει 30.4.2015) η προθεσμία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης πλην ΝΑΤ που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες κατά την 2.3.2015. Ειδικά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές υπερ του πρώην ΟΠΑΔ η ανωτέρω προθεσμίας παρατείνεται εως και τις 30.6.2015».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση με την διάταξη θα μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση και οι οφειλές προς ταμεία που δημιουργήθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2015 και οι οποίες δεν υπήρχε δυνατότητα να ρυθμιστούν με τις διατάξεις του υφιστάμενου νόμου με τις 100 δόσεις λόγω διαφορετικής ημερομηνίας καταβολής των τρεχουσών εισφορών και συνακόλουθα διαφορετικής ημερομηνίας χαρακτηρισμού τους ως ληξιπρόθεσμες.

Επιπροσθέτως με την τροπολογία αυξάνεται το ύψος των οφειλών που δύναται να ρυθμιστούν και αφορούν επιστροφές παροχών και ενοίκια ακινήτων και νέο πλαφόν ορίζονται τα 1.500.000 ευρώ.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση