Μητσοτάκης: Αυτό είναι το deal που θα προτείνω στους Ευρωπαίους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 19:49 Μητσοτάκης: Αυτό είναι το deal που θα προτείνω στους Ευρωπαίους

Από το να δίνουμε «δώρα» στο τέλος της χρονιάς, πρέπει να προχωρήσουμε σε μείωση φορολογίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το να δίνουμε «δώρα» στο τέλος της χρονιάς, πρέπει να προχωρήσουμε σε μείωση φορολογίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Φόρουμ των Δελφών, σε συζήτηση με τον Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια «νέα συμφωνία» με τους δανειστές με περισσότερες και βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, με αντάλλαγμα μικρότερες υποχρεώσεις σε ότι αφορά τα πλεονάσματα ενώ υποστήριξε ότι μια κυβέρνησή του με ισχυρή αξιοπιστία μπορεί να προχωρήσει σε αυτή τη διαπραγμάτευση και να πετύχει «μια win win συμφωνία» σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πηγαίνει πουθενά με ανάπτυξη 2%.

Σε ερώτηση σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση και σε συνάρτηση ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν να διαπραγματευτούν απάντησε: «Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση. Δεν θα το κάνω την πρώτη στιγμή, θα περιμένω έξι έως 12 μήνες να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και «αν πρέπει να παραμείνουμε στον στόχο του 3,5% μέχρι το 2020, ας είναι. Μετά, όμως, 2021-22 και μετά, θα πρέπει να το εξετάσουμε».

Σε ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τις τριβές που έχει προκαλέσει ο Βίκτορ Ορμπαν δήλωσε ότι θα στείλει επιστολή στο ΕΛΚ με την οποία θα ζητήσει αναστολή της συμμετοχής του κόμματος Ορμπαν.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι η συμφωνία αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα, κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε». Όπως είπε: «Έχουμε μια διεθνή συμφωνία που δεν μου αρέσει αλλά θα τη σεβαστώ, αλλά θα προστατεύσω τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ διατηρώ όλα τα δικαιώματα σε ότι αφορά τα ενταξιακά κεφάλαια για τη Βόρεια Μακεδονία».και τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο πατέρας μου δεν θα αποδεχόταν μακεδονική ταυτότητα και εθνότητα».

Σε ερώτηση για τις εκλογές σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ηγέτης. «Πιστεύω ότι στις εκλογές θα χάσει. Μπορεί να διαλέξει αν θα χάσει σε ένα ή δύο γύρους».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση