Φόβος και τρόμος στην Αυστραλία ο αρχιμαφιόζος που προσπάθησαν να σκοτώσουν στην Γλυφάδα - Ο Έλληνας body builder, η ελληνική ταβέρνα και η συμμορία των Comancheros

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 20:01 Φόβος και τρόμος στην Αυστραλία ο αρχιμαφιόζος που προσπάθησαν να σκοτώσουν στην Γλυφάδα - Ο Έλληνας body builder, η ελληνική ταβέρνα και η συμμορία των Comancheros
Πως ο Λιβανέζος κατάφερε να ελέγχει όλο τον υπόκοσμο της Αυστραλίας. Ήταν αρχηγός για χρόνια της πιο σκληρής συμμορίας, των Comancheros. Από την στιγμή που βγήκε από την φυλακή κατάφερε να ελέγχει μεγάλο μέρος της αστυνομίας και έγινε πολυεκατομμυριούχος. Φίλοι του, ζάμπλουτοι σεΐχηδες, διάσημοι αθλητές και ισχυροί επιχειρηματίες.

Ο Αυστραλός αρχιμαφιόζος με καταγωγή από τον Λίβανο δεν είναι κανένας τυχαίος. Η δράση του Λιβανέζου και η ζωή του μέχρι σήμερα μοιάζουν με αστυνομική ταινία, μόνο που το αίμα και τα ναρκωτικά, οι εκβιασμοί και οι βιαιοπραγίες είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Όπως και όσα έγιναν σήμερα στην Γλυφάδα. Όταν, σε ώρα αιχμής προσπάθησαν να τον σκοτώσουν ανατινάζοντας το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Αρχηγός της εξαιρετικά βίαιης συμμορίας μηχανόβιων που ελέγχουν τον υπόκοσμο της Αυστραλίας, των Comancheros, ο A.J.M, δεν δίσταζε να ποζάρει φορώντας τα μπουφάν με τα σύμβολα της συμμορίας του.

Άλλες φορές ντυνόταν σαν σταρ του Χόλιγουντ και ζούσε την μεγάλη ζωή. Ο άνθρωπος αυτός που πέρασε πολλά χρόνια της ενήλικης ζωής του στην φυλακή κατάφερνε πάντα να ξεγλυστράει από τις κακοτοπιές και το νόμο και απόδειξη όλων αυτών είναι ότι ενώ είχε κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών αλλά και δολοφονία, ενώ ήταν και είναι σε πόλεμο με το νυν αρχηγό των Comancheros, κατάφερε να φύγει από την Αυστραλία, να ζήσει για λίγο στο Ντουμπάι και στην συνέχεια να βρεθεί στην Ελλάδα.

Τον έτρεμαν όλοι – Έλεγχε ακόμα και την αστυνομία

Η ιστορία του πηγαίνει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 80 όταν καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ως ένα από τα ηγετικά στελέχη του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών της Βικτώρια που είχαν συλληφθεί με ηρωίνη αξίας 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα 16 χρόνια που έμεινε στην φυλακή τον έκαναν ακόμα πιο σκληρό και σε αυτό τον βοηθούσε και η εμφάνισή του. Τον Ιούλιο του 2003 βγήκε από την φυλακή και οι αρχές δεν τον άφηναν από τα μάτια τους. Σε μια από τις παρακολουθήσεις στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ο A.J.M ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για την Βαρκελώνη. Συνταξιδιώτης του ένας άνδρας με το όνομα Ρίτσαρντ ΓκελεμάνοβιτςΕπάγγελμα: αστυνομικός.

Και ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν ήταν ο μόνος που είχε σχέσεις με τον Λιβανέζο αρχιμαφιόζο. Είχε υπό τον έλεγχό του αρκετούς αστυνομικούς στην αστυνομία της Βικτώρια που τον ενημέρωναν για οποιαδήποτε κίνηση ή επιχείρηση ετοιμάζονταν οι αρχές να κάνουν με αντικείμενο τον ίδιο. Έτσι, μια γιγαντιαία επιχείρηση πήγε στράφι αφού ο λιβανέζος γνώριζε τα πάντα.

Και το κατάλαβαν αφού στις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του με συνθηματικές λέξεις οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί τον ενημέρωναν ότι κινδύνευε να συλληφθεί ξανά.

Σε μια αναφορά της αστυνομίας το 2004 οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έγραφαν ότι ο Λιβανέζος είχε επαφές με εν ενεργεία αστυνομικούς μέσα στο Σώμα.

Το «κτήνος» που πρόδιδε άθελά του τους συναδέλφους του στον Λιβανέζο

Με ύψος 1,90 και βάρος 145 κιλά ο Άντριου Τέιτ, ήταν από τους αστυνομικούς που οι συνάδελφοί του θα ήθελαν να είναι στο πλευρό τους πριν από μια επιδρομή. Ακόμα και οι πιο σκληροτράχηλοι ληστές και κακοποιοί δίσταζαν να αντισταθούν όταν έβλεπαν τον πανύψηλο ντετέκτιβ τον οποίο αποκαλούσαν «το κτήνος».

Παρά την εντυπωσιακή σωματοδομή του ήταν ένας άνθρωπος που δεν μπορούσες να μην τον συμπαθήσεις. Και εκείνος από την πλευρά του ήθελε να είναι αγαπητός. Αγαπούσε την γυμναστική και την εκτροφή σκύλων – φυλάκων. Όμως, τα γυμναστήρια ήταν και το αγαπημένο στέκι των ανθρώπων του υποκόσμου. Ο Άντριου Τέιτ εκεί γνώρισε έναν Έλληνα, πρώην μπόντι μπίλντερ ο οποίος είχε κάνει το σπίτι του γυμναστήριο και είχε παρτίδες με δυο συμμορίες μηχανόβιων, τους Comancheros και τους Rebels.

Στα πάρε δώσε που είχαν ο Τέιτ ήθελε τεστοστερόνη που δίνεται όμως μόνο με συνταγή και ο Έλληνας ήθελε πληροφορίες για να τις πουλήσει στους φίλους του του υποκόσμου. Και τις πήρε. Όμως, ο Τέιτ ήταν μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ της διαφθοράς στην αστυνομία. Ο Έλληνας πάλι, που κατηγορήθηκε μόνο για παράνομη διακίνηση τεστοστερόνης τα έλεγε όλα στον Λιβανέζο.

Όταν ο Λιβανέζος έγινε ηγέτης των Comancheros

Στα τέλη του 2009, ο Λιβανέζος έγινε Πρόεδρος των Comancheros της Βικτώρια της πιο ισχυρής συμμορίας της Αυστραλίας. Ήδη όμως είχε χτίσει μεγάλο όνομα στον υπόκοσμο. Ο Λιβανέζος, πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, ήταν ένας πολυεκατομμυριούχος με μεγάλη περιουσία και επιχειρήσεις. Είχε μεταξύ άλλων μυστικά μερίδιο σε ένα μεγάλο στριπτιζάδικο και είχε αγοράσει μια τεράστια φάρμα όπου εξέτρεφε πανάκριβα αραβικά άλογα.

Ο Λιβανέζος ήταν φίλος με ζάμπλουτους σεΐχηδες της Μέσης Ανατολής και στην Μελβούρνη ήταν κολλητός με όλη την λεγόμενη καλή κοινωνία

Στην Βικτώρια η αστυνομία πίστευε ότι είχε τόση δύναμη που είχε παραγκωνίσει τον Μικ Γκάτο τον μεγαλύτερο γκάνγκστερ της Αυστραλίας. Η ζωή που έκανε ήταν κάτι παραπάνω από πλουσιοπάροχη. Ήταν φίλος με ζάμπλουτους σεΐχηδες της Μέσης Ανατολής και στην Μελβούρνη ήταν κολλητός με όλη την λεγόμενη καλή κοινωνία. Δικηγόρους, διάσημους αθλητές και ισχυρούς επιχειρηματίες. Και φυσικά και με ανώτατα στελέχη της αστυνομίας.

Η συνάντηση στην ελληνική ταβέρνα

Μια από τις ιστορίες που δείχνουν το πόσο δικτυωμένος ήταν ο Λιβανέζος ήταν όταν κάλεσε πολλούς αστυνομικούς στον γάμο του στο Crown Casino τον Δεκέμβριο του 2010. Όλοι είχαν πάει με ψεύτικα ονόματα. Όταν επίσης μαζί με αστυνομικούς που είχε στην δούλεψή του και κυρίως τον Γκελεμάνοβιτς, πήγαν στο τραπέζι που έκανε ένας κοινός τους φίλος για την βάφτισή του παιδιού του, σε διάσημη ελληνική ταβέρνα της Μελβούρνης.

Η φυγή από την Αυστραλία – Το Ντουμπάι και η Γλυφάδα

Μέχρι και το 2012 ο Λιβανέζος έλυνε και έδενε στην αστυνομία της Βικτώρια και της Μελβούρνης και δεν μπορούσε να τον αγγίξει κανείς. Ο A.J.M ήξερε πότε πρέπει να εγκαταλείψει την Αυστραλία και βρέθηκε το 2013 στο Ντουμπάι. Η επιρροή που ασκούσε στους Comancheros όμως δεν έπαψε ποτέ. Μάλιστα, επέκτεινε τις δραστηριότητές του στην Ρωσία. Και κατάλαβε επίσης πότε πρέπει να εγκαταλείψει και το Ντουμπάι και βρέθηκε στην Γλυφάδα. Οι εχθροί του που φαίνεται να είναι πολλοί δεν έχασαν όμως τα ίχνη του. Και αυτό φάνηκε σήμερα με την προσπάθειά τους να τον δολοφονήσουν ανατινάζοντας την πανάκριβη Porsche του με τον ίδιο μέσα σε αυτήν. Όμως, ο Λιβανέζος φαίνεται να είναι εφτάψυχος.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση