Θρίλερ με το αεροσκάφος από Βενεζουέλα – Μετέφερε χρυσό, λέει βουλευτής της αντιπολίτευσης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 22:25 Θρίλερ με το αεροσκάφος από Βενεζουέλα – Μετέφερε χρυσό, λέει βουλευτής της αντιπολίτευσης

Με την πώληση χρυσού από το καθεστώς Μαδούρο συνδέει την πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα βουλευτής της χώρας. Δεν θα προσγειωνόταν άνευ λόγου στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ, λέει ο ίδιος. Αφήνει αιχμές για τις "διευκολύνσεις" της Ελλάδας στο καθεστώς Μαδούρο.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα που στάθμευσε για σχεδόν 5 ώρες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αν ευσταθεί η καταγγελία βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Ο Χοσέ Γκέρα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εμφανίστηκε βέβαιος πως η επίμαχη πτήση σχετίζεται με την εξαγωγή χρυσού από τη Βενεζουέλα, προκειμένου το καθεστώς Μαδούρο να αποκτήσει συνάλλαγμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Γκέρα πρόσφατα κατήγγειλε πως ρωσικό Boeing παρέλαβε από το Καράκας 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματα που βρίσκονται στη Βενεζουέλα.

Ο κ. Γκέρα υποστήριξε στον ΣΚΑΙ πως το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά και υποστήριξε πως ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε ο Γκέρα.

Πρόσθεσε ακόμη πως κυβερνητικά αεροσκάφη από τη Βενεζουέλα δεν μπορούν με ευκολία να προσγειωθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες -ιδίως αν μεταφέρουν κυβερνητικά στελέχη-  λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο και άφησε αιχμές για τις «διευκολύνσεις» που κατά τον ίδιο παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στο καθεστώς Μαδούρο. «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», είπε ο Γκέρα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Νωρίτερα η Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας επιβεβαίωνε πως το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα που στάθμευσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όχι μόνον μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών, αλλά και το γεγονός ήταν σε γνώση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και κατά συνέπεια της ελληνικής κυβέρνησης.

«Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing). Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Υποστήριζε δε πως στην αίθουσα που φιλοξενήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών από τη Βενεζουέλα δεν βρισκόταν κανένας άλλος «πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση