Πρέσβης Βενεζουέλας: Βλακώδες ότι το αεροσκάφος μετέφερε χρυσό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 11:03 Πρέσβης Βενεζουέλας: Βλακώδες ότι το αεροσκάφος μετέφερε χρυσό

Βλακώδες χαρακτηρίζει ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα το να μετέφερε το αεροσκάφος που προσγειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» χρυσό της χώρας. Αυτό είχε ισχυριστεί νωρίτερα στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, παραδέχεται ότι στο αεροπλάνο… μυστήριο βρισκόταν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του αλλά απορρίπτει, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα περί μεταφοράς χρυσού.

«Όλα αυτά τα περί χρυσού είναι παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. (…) είναι αρκετά βλακώδες το να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα. Είναι τόσο ανόητο που δεν αξίζει καν τον κόπο να το σχολιάσω», είπε ο πρέσβης της Βενεζουέλας.

Αν και παραδέχεται ότι στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε υπό άκρα μυστικότητα στην Αθήνα επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο, ο Βενεζουελάνος πρέσβης δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες άλλες. Ήταν εκείνος ο άνθρωπος που συναντήθηκε με τον Χόρσε Αρεάσα στην αίθουσα VIP του «Ελ. Βενιζέλος». «Συναντήθηκε μαζί μου ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν ήταν προγραμματισμένη από πριν».

Ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες είπε ακόμη ότι το αεροσκάφος «έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε» αλλά δεν σχολίασε το γιατί αντί για μια έμεινε στο αεροδρόμιο της Αθήνας τέσσερις ώρες. «Η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για τέσσερις ώρες» ήταν το μόνο που είπε.

Από την Αθήνα, το αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας έφυγε για το Πράσινο Ακρωτήρι. «Γύρω από αυτήν την πτήση έχουν επινοηθεί πολλές ιστορίες, μια τεράστια δημιουργικότητα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα μιας απλής στάσης για τεχνικούς λόγους, κάτι πολύ συχνό σε τέτοιου είδους πτήσεις αεροσκαφών».

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας χαρακτηρίζει ψευδές ότι δεν επετράπη η προσγείωση του αεροσκάφους σε άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης. «Στην πραγματικότητα, χρειάστηκε απλώς μια στάση ανεφοδιασμού στις Αζόρες, αργότερα το αεροσκάφος μετέβη στη Ζυρίχη, μετά τη Γενεύη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι απλώς ένα αστείο ψέμα ο ισχυρισμός ότι υπήρξε αίτημα προσγείωσης και ακόμα περισσότερο ότι υπήρχε άρνησης της άδειας προσγείωσης».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση