Ξεχειλίζει η οργή στο Μάτι – Κάτοικος εξοργίστηκε με δημοσιογράφο: Άντε γ…

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 12:29 Ξεχειλίζει η οργή στο Μάτι – Κάτοικος εξοργίστηκε με δημοσιογράφο: Άντε γ…

Οι ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκαν για τη φωτιά στο Μάτι προκαλούν οργή στους κατοίκους. Κούγιας: Δεν θα πάει κανείς φυλακή αλλά οι ποινές μπορεί να είναι βαρύτατες. «Δείξτε σεβασμό στους ανθρώπους που περίμεναν το πόρισμα με αγωνία» είπε κάτοικος. Εξοργίστηκε με σχόλιο δημοσιογράφου πως στο Μάτι υπάρχει άναρχη δόμηση. «Η φωτιά ήρθε από Πεντέλη και Βουτζά που είναι εντός σχεδίου!» «Εγώ σταμάτησα τα αυτοκίνητα από τη Μάκρη! Εγώ δεν πήρα τα παιδιά μου να φύγω!».

Ο πόνος και η οργή ξεχειλίζουν στο Μάτι, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος, το οποίο (σχεδόν 7,5 μήνες μετά τη φωτιά που κόστισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους) αποδίδει ποινικές ευθύνες αλλά σε βαθμό πλημμελήματος.

Η ποινική δίωξη αφορά τρία πλημμελήματα και συγκεκριμένα εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη.

Η οργή των κατοίκων στο Μάτι έχει να κάνει με το γεγονός πως κανείς απ’ όσους διώκονται, δεν διώκεται για κακούργημα αλλά μόνο για πλημμέλημα. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (06.03.2019) στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, είπε μεν ότι κανείς δεν θα πάει φυλακή αλλά οι ποινές μπορεί να είναι τεράστιες.

«Με ποινή βάσεως για κάθε ανθρωποκτονία δυο ετών, μπορεί να συγχωνευτούν 100 δίχρονα», είπε και πρόσθεσε πως «όταν θα προσωποποιηθούν οι ποινές, εκεί μπορεί να έχουμε εντυπωσιακές ποινές, πέρα των 100 ετών, εξαγοράσιμες».

Δείτε τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

 

 

Η οργισμένη κάτοικος: Με τα χέρια κουβαλούσαμε νεκρούς!

Εξοργισμένη για την ποινική δίωξη αλλά και για μια δήλωση του δημοσιογράφου Δημήτρη Χατζηνικόλα περί άναρχης δόμησης στο Μάτι εμφανίστηκε νωρίτερα στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1, κάτοικος της περιοχής.

Με την ένταση να αποτυπώνεται ακόμη και στη χροιά της φωνής της, η γυναίκα ζήτησε σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και πρόσθεσε πως η φωτιά έφτασε στο Μάτι από την Πεντέλη και τον Βουτζά, δυο περιοχές εντός σχεδίου. Κατηγόρησε τον γνωστό δημοσιογράφο ότι «ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να φανούν στενοχωρημένοι αλλά η χαρά δεν τους αφήνει».

«Σεβαστείτε, τουλάχιστον για λίγες μέρες ακόμα. Δείξε τον απαραίτητο σεβασμό στους ανθρώπους που κλαίνε τους δικούς τους. Που περίμεναν το πόρισμα με αγωνία. Είναι γελοίο να ακούγονται τέτοια σχόλια, τέτοια μέρα», τόνισε.

Η ίδια κάτοικος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές το απόγευμα της «μαύρης Δευτέρας», στις 23 Ιουλίου. Τα περισσότερα θύματα, είπε, «ήταν έξω από τα σπίτια τους. (…) Οι άνθρωποι δεν κάηκαν γιατί δεν έβρισκαν τη θάλασσα. Κάηκαν από την εκκωφαντική σιωπή και απουσία του κράτους εκείνη την ημέρα. Οι περισσότερες οικογένειες κάηκαν έξω από τα σπίτια τους, 50 μέτρα από τη Μαραθώνος».

«Νιώθουμε μεγαλύτερη ευθύνη εμείς οι κάτοικοι από τον κάθε θεσμοθετημένο φορέα.

Ήταν όλοι απόντες, αναλάβαμε μόνοι μας να σώσουμε τον κόσμο, να μεταφέρουμε ανθρώπους, να κλείσουμε τους δρόμους. Δεν μιλάμε, αλλά νισάφι! Δεν μπορώ να ακούω και την κάθε μαλ@@@α του κάθε δημοσιογράφου!

Φωτογραφία αρχείου InTime News

Εγώ έκλεισα το δρόμο και σταμάτησαν να έρχονται τα αυτοκίνητα από τη Μάκρη για να μπουν στο Μάτι. Εγώ έχω κάνει το καλύτερο που μπορούσα. Δεν πήρα τα παιδιά μου θα φύγω! Αδειάζαμε πολυκατοικίες. Παίρναμε τους νεκρούς με τα χέρια και τους πηγαίναμε στα ασθενοφόρα», πρόσθεσε.

Όταν ο Γιώργος Παπαδάκης ρώτησε τον Δημήτρη Χατζηνικόλα αν ήθελε να απαντήσει κι εκείνος απάντησε αρνητικά, η γυναίκα εξοργίστηκε ακόμη περισσότερο. «Τι να την κάνω; Μη σας πω που να τη βάλει την απάντηση ο κ. Χατζηνικόλας», είπε και λέγοντας «άντε γα@@@ου», πέταξε το ακουστικό κι έφυγε.

Δείτε όλα όσα έγιναν

 

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση