Η ΕΛΑΣ «ξεσκονίζει» τηλέφωνα και πιστωτικές του αυστραλού μακελάρη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 09:50 Η ΕΛΑΣ «ξεσκονίζει» τηλέφωνα και πιστωτικές του αυστραλού μακελάρη

Η Αστυνομία φέρεται να έχει στην κατοχή της πέντε τηλεφωνικές συνδέσεις και αριθμούς πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούσε ο Μπρέντον Τάραντ όσο ήταν στην Ελλάδα.

Μέσω αυτών οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ προσπαθούν να εντοπίσουν τις μετακινήσεις του ακροδεξιού φονιά και τυχόν επαφές του στην χώρα μας. Τα συγκεκριμένα στοιχεία δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νέας Ζηλανδίας μέσω διαύλων συνεργασίας, προκειμένου να διευκρινιστούν οι κινήσεις του στη χώρα μας, οι αγορές του, οι διαμονές του και κυρίως αν είχε «παρέα» ή συναντήσεις.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας, μέσω των ταξιδιωτικών εγγράφων του Μπρέντον Τάραντ, διαπίστωσαν πως όταν ήρθε στις 20 Μαρτίου 2016 από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, στη συνέχεια ταξίδεψε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου παρέμεινε για επτά ημέρες. Στη συνέχεια αεροπορικώς πήγε στην Σαντορίνη, και μετά από διαμονή τριών ημερών ήρθε και πάλι με αεροπλάνο στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα, μετά από περίπου μία εβδομάδα φαίνεται πως ταξιδεύει αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη και πάλι στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό το κενό χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας υπάρχει η αστυνομική εκτίμηση, πως ο 29χρονος κινήθηκε οδικώς, ίσως με κάποιο νοικιασμένο όχημα, πιθανόν με κάποιες στάσεις σε άλλες ελληνικές πόλεις κάτι που θα επιβεβαιωθεί ή όχι, μέσω των κινήσεων τραπεζικών ή διαδικτυακών συναλλαγών. Έφθασε στη Θεσσαλονίκη, και μετά από σχεδόν 20 ημέρες παραμονής στην Ελλάδα, στις 10 Απριλίου 2016 ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη. Θυμίζουμε ότι μετά από επτά μήνες στις 29 Νοεμβρίου 2016 με πτήση "TRANSIT" κινήθηκε από Κάϊρο μέσω Αθήνας για Βουκουρέστι και στις 10 Δεκεμβρίου 2016 έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση