Εκλογές – ΝΔ: Πέφτει η κυβέρνηση αν εκλεγούν Κουντουρά – Δανέλλης στην ευρωβουλή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 17:18 Εκλογές – ΝΔ: Πέφτει η κυβέρνηση αν εκλεγούν Κουντουρά – Δανέλλης στην ευρωβουλή
«Η Νέα Δημοκρατία προφανώς και θεωρεί ότι θα χαθεί η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση, εάν η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης εκλεγούν ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτή τη φράση, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη περιγράφουν το σκηνικό που θα διαμορφωθεί το βράδυ κιόλας των ευρωεκλογών, μετά την τροπολογία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση κι η οποία ανοίγει το δρόμο για τη συμπερίληψη των δύο βουλευτών στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτως ή άλλως, βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι το βράδυ των ευρωεκλογών να διαμορφωθεί μια νέα πολιτική πραγματικότητα με το αποτέλεσμα της κάλπης. Να πετύχει, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία μια ευρεία νίκη και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης τονίζει τις τελευταίες ημέρες με έμφαση ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε μία ψήφος. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, άλλωστε, θ’ αποτελέσει το βασικό του επιχείρημα πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν πλέον νομιμοποίηση κι έτσι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι στο θεσμικό οπλοστάσιο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει πάντοτε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε τελικώς με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών μετά τις δεύτερες σκέψεις που επικράτησαν στην οδό Πειραιώς και θεωρητικά θα μπορούσε ν’ αξιοποιηθεί σε μια τέτοια περίπτωση.

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει καμία τροπολογία που αφορά στα εκλογικά ζητήματα», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση μπαχαλοποιεί τις εκλογές, αποδεικνύοντας ότι έχει απόλυτη αδυναμία να τις διοργανώσει».

ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση