Ο Πέτρος Κόκκαλης για τη βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 21:17 Ο Πέτρος Κόκκαλης για τη βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη στην Ελλάδα

Η βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη στην Ελλάδα και οι προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της θαλάσσιας οικονομίας είναι ανάμεσα στους βασικούς στόχους της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ» και του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Πέτρου Κόκκαλη.

Τις θέσεις του αυτές ανέπτυξε ως ομιλητής σε εκδήλωση του Innovation Norway, που έγινε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.).

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα για τις καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις «Business Innovation Greece», με προϋπολογισμό 21,5 εκ. €, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης βιομηχανίας, της θαλάσσιας οικονομίας, της ναυτιλίας και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Το πρόγραμμα αποτελεί τμήμα των επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Νορβηγίας (ΕΑΑ & Norway Grants 2014-2021).

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Πειραιά που έχουν στόχο τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην θαλάσσια οικονομία.

«Μαζί με τους συνεργάτες μου αναδείξαμε τον Πειραιά σε πρωτοπόρο δήμο προώθησης της επιχειρηματικότητας και στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη θαλάσσια οικονομία», σχολίασε αρχικά, ενώ επισήμανε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε το έργο μας, βραβεύοντας την πρωτοβουλία του BlueGrowth Piraeus στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018. Ίδιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναδειχθούν σε όλη την Ελλάδα, που αποτελεί το καλύτερο υπόστρωμα για την ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας. Σήμερα μάλιστα πληροφορήθηκα με χαρά ότι εγκρίθηκε η πρόταση GRESS (GREen Startup Support), που είχαμε υποβάλλει σε συνεργασία με το Δήμο Kristiansand της Νορβηγίας με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην πράσινη οικονομία και εύχομαι ο Δήμος Πειραιά να συνεχίσει με την ίδια δύναμη».

Στο πλαίσιο του έργου του στο Δήμο Πειραιά, ο Πέτρος Κόκκαλης προώθησε την καινοτόμο και βιώσιμη επιχειρηματικότητα στον τομέα της θαλάσσιας οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κυρίως μέσω των δράσεων επιχειρηματικότητας της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με προϋπολογισμό 25,5 εκατ. €, της δημιουργίας του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη με προϋπολογισμό 1,8 εκατ. € αλλά και μέσω της Πρωτοβουλίας BlueGrowth, την οποία δημιούργησε και στήριξε από το 2014 μέχρι σήμερα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση