Έντονες αντιδράσεις για το μαχαίρωμα λιμενικών στα Εξάρχεια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 13:08 Έντονες αντιδράσεις για το μαχαίρωμα λιμενικών στα Εξάρχεια

Ένας από τους λιμενικούς υπέστη τραυματισμό από μαχαιριές στον μηρό, ενώ ο δεύτερος γροθιές στο πρόσωπο.

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και την Ένωση Εισαγγελέων μετά τις πρωτοφανείς εγκληματικές ενέργειες χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, όπου ομάδα 50 ατόμων μαχαίρωσε και χτύπησε λιμενικούς που ερευνούσαν για ναρκωτικά σε οικία. 

Για «άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών» κάνει λόγο η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας, μετά την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια, παρουσία εισαγγελέα.

Με ανακοίνωσή της στηλιτεύει την αδράνεια στην αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών στην περιοχή των Εξαρχείων και ζητά άμεσα μέτρα για την προστασία των εισαγγελέων και την πάταξη της παραβατικότητας σε περιοχές της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

- Λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας.

- Αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Ομάδα 50 ατόμων τραυμάτισε δύο λιμενικούς, τους πήρε τα όπλα

«Απρόκλητη επίθεση» από περίπου 50 άτομα, αρκετά εκ των οποίων «έφεραν οπλισμό» και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους δέχθηκε χθες βράδυ στα Εξάρχεια κλιμάκιο οκτώ ανδρών του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε σε οικία της περιοχής παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Δύο λιμενικοί τραυματίστηκαν.

Ένας από τους λιμενικούς υπέστη τραυματισμό από μαχαιριές στον μηρό, ενώ ο δεύτερος γροθιές στο πρόσωπο. Τα δύο στελέχη μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους λιμενικούς κάποια από τα άτομα κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Στη διάρκεια της έρευνας των λιμενικών εντοπίστηκε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας ενώ συνελήφθησαν δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Η έρευνα των λιμενικών στο οίκημα στα Εξάρχεια ξεκίνησε όταν κλιμάκιο του σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Ιρακινό με ναρκωτικές ουσίες, ο οποίος τους έδωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το λιμενικό τα στελέχη του Σώματος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Ερωτηθείσα σχετικά (news247) η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι η αστυνομία δεν είχε εμπλοκή ή ενημέρωση για την υπόθεση. «Δεν πήγε η ΕΛΑΣ, δεν είχε ενημέρωση η ΕΛΑΣ», σημείωσε.

Κ. Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης για την ανομία: Πρωτοφανής η παρακμή την οποία βιώνει η χώρα μας

Επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα έγιναν χθες βράδυ στα Εξάρχεια. «Η χθεσινή επίθεση κατά αντρών του Λιμενικού, αλλά και κατά εισαγγελέα που τους συνόδευε, στα Εξάρχεια, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν αποδεικνύει μόνο για μια ακόμα φορά το άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως τις σχέσεις αναρχικών με τον υπόγειο και βρώμικο κόσμο των ναρκωτικών. Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε ότι «η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα είναι μόνο η οικονομική ανάταξη της χώρας αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας έτσι ώστε οι γειτονιές επιτέλους να παραδοθούν πίσω σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους και η αστυνομία επιτέλους να αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλά» και κατέληξε: «ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει και αυτή η πρωτοφανής παρακμή την οποία βιώνει η χώρα μας, τους τελευταίους μήνες ζωής αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης, θα ανήκει σύντομα οριστικά στο παρελθόν»

Στο νοσοκομείο επισκέφθηκε τους τραυματίες ο Καμμένος 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τους δύο τραυματίες λιμενικούς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους.

ΚΙΝΑΛ: Ούτε υπουργείο υπάρχει, ούτε προστασία του πολίτη 

«Όταν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αδυνατεί να προστατεύσει τις νόμιμες διαδικασίες απέναντι στην βία και τους τραμπουκισμούς στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ», δήλωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε:

«Όταν στα Εξάρχεια υπάρχει αναρχικός “στρατός” με εξοπλισμό που εξαναγκάζει σε φυγή τις δυνάμεις ασφαλείας. Όταν οι ληστείες και οι κλοπές εις βάρος της περιουσίας των πολιτών έχουν γίνει καθημερινότητα.

Είναι προφανές ότι ούτε Υπουργείο υπάρχει αλλά ούτε και Προστασία του Πολίτη! Τον λόγο έχει πλέον ο ελληνικός λαός».

Θεοδωράκης: Να σπάσει το γκέτο

«Οι ένοπλες συμμορίες που έχουν ως ορμητήριο τα Εξάρχεια δεν απειλούν μόνο αστυνομικούς -τώρα και λιμενικούς- απειλούν & καταδυναστεύουν τους πολίτες. Οι υπουργοί του κ.Τσίπρα να πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Τα Εξάρχεια πρέπει να ξαναγίνουν γειτονιά. Το γκέτο πρέπει να σπάσει», έγραψε στο Twitter o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Γερουλάνος: Ως πότε μια ολόκληρη ιστορική περιοχή θα αμαυρώνεται από θύλακες εγκληματικότητας;

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος προχώρησε σε παρέμβαση για την επίθεση στους λιμενικούς με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και σε συνέχεια και της σχετικής επιστολής που είχε απευθύνει στον Πρωθυπουργό πριν 4 μηνες.

"Ως πότε μια ολόκληρη ιστορική περιοχή θα αμαυρώνεται από θύλακες εγκληματικότητας που όλοι γνωρίζουν; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβει η Πολιτεία, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, τις ευθύνες της και να συντονίσει ολοκληρωμένη προσπάθεια εμπέδωσης της ομαλότητας στην περιοχή; Πόσο ακόμα θα κλείνουμε τα αυτιά μας στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων; Απαιτείται ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, κοινή σύσκεψη όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου με την αστυνομία, τους φορείς πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος και του μαύρου χρήματος, του δημάρχου και των υποψηφίων δημάρχων για ΑΜΕΣΕΣ ολοκληρωμένες ενέργειες στην περιοχή", αναφέρει ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος στη συνέχεια καλεί προσωπικά τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. 

"Το φωνάζω μήνες τώρα: μόνο αν ακούσουμε τους Εξαρχειώτες, μόνο αν καθίσουν όλοι οι αρμόδιοι σε ένα τραπέζι και δεν σηκωθούν μέχρι να καταλήξουν σε πλαίσιο άμεσων ενεργειών, θα βρεθεί σοβαρή λύση με συνέπεια και συνέχεια στο πρόβλημα. Ως τότε, οι όποιες επιτυχίες θα είναι πρόσκαιρες και η Πολιτεία θα διασύρεται μόνιμα, την ώρα που ανθρώπινες ζωές θα κινδυνεύουν. Ως εδώ. Κύριε Πρωθυπουργέ, αναλάβετε τις ευθύνες σας".

πηγή:thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση