Π. Κόκκαλης: Ο Kόσμος πάει μπροστά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 13:27 Π. Κόκκαλης: Ο Kόσμος πάει μπροστά

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ», Πέτρος Κόκκαλης.

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για να προωθήσω τις ιδέες που έχουμε στον ΚΟΣΜΟ, οι οποίες έχουν ψηφιστεί από όλες τις χώρες των Ηνωμένων Εθνών το 2015. Είναι το πρώτο παγκόσμιο σχέδιο που αφορά ανεξαιρέτως τις φτωχές αλλά και τις πλούσιες χώρες, τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις, τους πολίτες, τις οικογένειες. Και είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσει φωνή άμεσα στον πολιτικό διάλογο, γιατί πρόκειται για τον κόσμο που θα αφήσουμε στα παιδιά μας. Στην Ευρωβουλή θα προωθήσω τη ριζοσπαστική αλλαγή της κοινωνίας μας μέσα από τη συνεργασία, την καινοτομία και τον τρόπο με τον οποίον παράγουμε» σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

Για την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές δήλωσε: «Είναι δικαίωμά μου να συμμετέχω στην πολιτική ζωή. Το κάνω για πρώτη φορά και με μεγάλη ζέση».
Ερωτηθείς για την επίθεση που δέχτηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Όσον αφορά τον πατέρα μου, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν δεκαετίες δουλειάς και 52 αθωωτικές αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Μου κάνει εντύπωση που το κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αφήγημα περί διαπλοκής όταν εγείρεται από τον συγκεκριμένο άνθρωπο και αφορά στο δικό μου πρόσωπο είναι κούφιο και παρωχημένο».

Σχετικά με επιθέσεις του παρελθόντος στην οικογένεια Κόκκαλη από μερίδα της αριστεράς σημείωσε: «Είναι μια ένδειξη ότι ο κόσμος πάει μπροστά, αλλάζει και πλέον βρισκόμαστε σε μια φάση που δε θα μπορέσουμε να έχουμε ευημερία και ειρήνη αν ο ένας βλέπει μόνο τα αρνητικά του άλλου».

Για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ανέφερε: «Πρέπει να λάβουμε μέτρα ώστε να μην υπάρξει οικονομική καταστροφή τα επόμενα χρόνια στις χώρες απ’ όπου έρχονται αυτοί οι άνθρωποι, να μην αυξηθεί η ξηρασία, η λειψυδρία, και αρχίσουν πλέον να μετακινούνται ως πληθυσμοί και όχι ως μεμονωμένα άτομα. Η αύξηση της θερμοκρασίας που θα συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια έχει προέλθει από τον δυτικό κόσμο, από την καύση των ορυκτών καυσίμων των περασμένων δεκαετιών. Ο κόσμος που φεύγει από αυτές τις χώρες φεύγει γιατί εμείς με τις πράξεις μας τις κάναμε αβίωτες», ενώ για την περίπτωση της Ελλάδας και την πρόσφατη κατάσταση στα Διαβατά σημείωσε: «Ένα τεράστιο πρόβλημα είναι η εμπιστοσύνη, η γλώσσα και η συνεννόηση. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κατοικούν περίπου 60.000 πρόσφυγες. Αν δεν βρούμε τον σωστό τρόπο να επικοινωνούμε ως πολιτεία και ως κοινωνία μαζί τους θα κυριαρχούν τα fake news».

Επικοινωνία:
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
http://www.kosmos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση