Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Κόλαφος! «Ο Τσίπρας μου είπε να πάρουμε τα 17 δισ. ευρώ της ΤτΕ»! video

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 10:19 Βαρουφάκης: Κόλαφος! «Ο Τσίπρας μου είπε να πάρουμε τα 17 δισ. ευρώ της ΤτΕ»! video

Αποκαλύψεις φωτιά από τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για το περίφημο... ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, εμπλέκοντας και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε νέες αποκαλύψεις αναφορικά με την διαπραγμάτευση του 2015 αλλά και το τι πραγματικά ήταν το «ριφιφί στο νομισματοκοπείο» προχώρησε μέσα από την εκπομπή BrainStorming του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο και τον Σταμάτη Ζαχαρό ο γραμματέας της «Μέρας25» και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Βαρουφάκης και οι αποκαλύψεις για… ριφιφί και 2015

«Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είπα στον Τσίπρα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε στην δραχμή, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε το δικαίωμα να τα αγγίξουμε», ξεκαθάρισε επιπρόσθετα ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Βαρουφάκης

Αναφορικά με την περίοδο των «κλειστών τραπεζών» ο Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε έκανε λόγο για εσωτερική υπονόμευση από τον Γιάννη Δραγασάκη. «Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι που ήταν έτοιμος να μας κλείσει τις τράπεζες και ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη, στέλνεις μήνυμα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης (Γιάννης Δραγασάκης) απευθείας στον Ντράγκι: Μην ακούς τον Βαρουφάκη! Είναι να κλέβεις τη σφεντόνα από τον Δαυίδ πριν μπει στο πεδίο μάχης με τον Γολιάθ» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δείτε όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης

πηγή: newsit.gr