Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς που παραπέμπεται σε δίκη γιατί πουλούσε χόρτα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 10:18 Τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς που παραπέμπεται σε δίκη γιατί πουλούσε χόρτα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου "στέλνουν" μια 82χρονη από την Κατερίνη τα χόρτα που πουλούσε. Πέρυσι τέτοιες ημέρες μαζί με άλλες δύο γυναίκες τις συνέλαβε η αστυνομία γιατί δεν είχαν άδεια υπαίθριου εμπορίου, ούτε πιστοποιητικά υγείας.

Η 82χρονη Παρθένα Αλχαζίδου πλήρωσε την επόµενη κιόλας µέρα το πρόστιµο -για τον λόγο αυτό έδωσε το µισό ποσό-, αλλά πριν από λίγες ηµέρες της ήρθε κλήση στο σπίτι για να παραστεί στη δίκη που θα γίνει µε κατηγορούµενη την ίδια, στις 7 Ιουνίου, στο Α’ Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Κατερίνης.

«Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να µε κλείσει στη φυλακή, γιατί δεν µπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή» είπε η γιαγιά Παρθένα στον γιο της, Τάσο Αλχαζίδη. «Η µάνα µου ένιωσε πολύ άσχηµα. Πήγαν τρεις ηλικιωµένες στο αστυνοµικό τµήµα για εξακρίβωση στοιχείων, τους έβαλαν διοικητικό πρόστιµο και σαν να µην έφτανε αυτό, τώρα στέλνουν και κλητήριο θέσπισµα σε µια 82χρονη γιατί, λέει, η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Έχει πάθει σοκ η µάνα µου και από την ντροπή της είναι συνεχώς αναστατωµένη» λέει στο «Εθνος» ο κ. Αλχαζίδης.

Κάθε πρωί η Παρθένα Αλχαζίδου παίρνει το λεωφορείο από τη Νέα Τραπεζούντα όπου µένει µε τον γιο της και κατεβαίνει στην Κατερίνη.

Στο ίδιο σηµείο πάντα, στην οδό 16ης Οκτωβρίου, σε ένα ανήλιο στενάκι, στην περιοχή που είναι γνωστή ως «Τσαγκαράδικα», αφήνει το καρότσι της και πουλά τα προϊόντα που παράγονται στον κήπο της.

Στην επιστροφή κατεβαίνει 2-3 χιλιόµετρα µακριά από το σπίτι και µαζεύει άγρια ραδίκια, ενώ επιστρέφει πάντα µε τα πόδια. Στο σπίτι τα καθαρίζει, τα πλένει και την επόµενη µέρα τα πουλάει για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι.

«Είναι τροµερό να σκεφτεί κανείς πως δύο γιαγιάδες βούλιαξαν την ελληνική οικονοµία και φταίνε για τη µεγάλη φοροδιαφυγή. Η γιαγιά Σουζάνα που πουλούσε στη Θεσσαλονίκη τερλίκια χωρίς άδεια και η γιαγιά Παρθένα που πουλάει λίγα ζαρζαβατικά στην Κατερίνη. Τους αξίζει µια σκληρή τιµωρία» λέει ειρωνικά αλλά και µε πολλή οργή ο κ. Αλχαζίδης.

Η ανταπόκριση του κόσµου στην είδηση ότι και δεύτερη γιαγιά µέσα σε λίγες ηµέρες κατηγορείται γιατί πουλούσε δικά της προϊόντα χωρίς άδεια υπαίθριου εµπορίου ήταν συγκινητική. Γνωστοί νοµικοί από όλη τη χώρα επικοινώνησαν µε τον κ. Αλχαζίδη για να αναλάβουν την υπεράσπιση της γιαγιάς Παρθένας, η οποία επιµένει να πάει στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο.

Πηγή πληροφοριών εφημερίδα Έθνος, enikos.gr