«Αστυνομία, ακίνητοι!» φώναξαν στους άνδρες του Λιμενικού οι ένοπλοι στα Εξάρχεια!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 10:19 «Αστυνομία, ακίνητοι!» φώναξαν στους άνδρες του Λιμενικού οι ένοπλοι στα Εξάρχεια!

Πιο σοβαρό απ' ότι φαινόταν είναι το επεισόδιο της περασμένη Πέμπτης στα Εξάρχεια. Οι ένοπλοι που ακινητοποίησαν τους άνδρες του Λιμενικού παρίσταναν τους αστυνομικούς! Ποιοι έχουν υιοθετήσει στο παρελθόν τέτοιες πρακτικές.

Μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα «Η Καθημερινή». Σύμφωνα με αυτή την αποκάλυψη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 04/04/2019 στα Εξάρχεια οι ένοπλοι που ακινητοποίησαν λιμενικούς, που είχαν πάει για έφοδο σε συγκεκριμένο σπίτι, προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς!

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, στις καταθέσεις τους αξιωματούχοι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά το είπαν αυτό στις καταθέσεις τους. Την πρακτική αυτή έχουν υιοθετήσει στο παρελθόν οργανωμένες συμμορίες αλλά και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες. Αυτό δείχνει πόσο σοβαρό ήταν το συγκεκριμένο περιστατικό στα Εξάρχεια.

Οι πηγές του Λιμενικού λένε ότι βγαίνοντας από το υπό κατάληψη κτίριο στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, οι άνδρες του Κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ήρθαν αντιμέτωποι με τα προτεταμένα όπλα των αγνώστων που τους φώναξαν «αστυνομία, ακίνητοι».

Για λίγο τα στελέχη του Λιμενικού πίστεψαν πως είχαν μπροστά τους πραγματικούς αστυνομικούς και μάλιστα φώναξαν προς το μέρος τους: «συνάδελφοι είμαστε». Άλλοι μάλιστα επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα για να μην γίνει κάποιο ατύχημα. Μόνο όταν ένας από τους ένοπλους κόλλησε το όπλο του στον κρόταφο του λιμενικού κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν είχαν αστυνομικούς.

Τους διέταξαν να βγάλουν τα όπλα από τις θήκες τους

Οι ένοπλοι σύμφωνα πάντα με πηγές του Λιμενικού, φάνηκαν ότι είχαν ειδική εκπαίδευση αφού τους διέταξαν να βγάλουν τα όπλα από τις θήκες τους τραβώντας τα με τα δυο δάκτυλα από την λαβή. Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με τους λιμενικούς, διδάσκεται σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, ένας ήταν ο αρχηγός αφού έδωσε το σύνθημα για αποχώρηση και διέφυγαν με ευκολία με δυο αυτοκίνητα.

Πάντως στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις συγκεκριμένες καταθέσεις.

πηγή: Καθημερινή, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση