Πέτρος Κόκκαλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προβάδισμα στους νέους ανθρώπους

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 13:24 Πέτρος Κόκκαλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προβάδισμα στους νέους ανθρώπους

Συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη έδωσε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνηση «ΚΟΣΜΟΣ», Πέτρος Κόκκαλης.

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη:

-Γιατί αλήθεια, να ψηφίσει κάποιος προοδευτικός πολίτης τον ΣΥΡΙΖΑ και να “σταυρώσει” εσάς ειδικά;

Σύριζα για δύο λόγους. Πρώτον διότι μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες κατάφερε να κρατήσει την κοινωνία όρθια και δεύτερον επειδή έλαβε την πρωτοβουλία να ανταποκριθεί στην μεγάλη ανάγκη των καιρών και να προτείνει μια συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων. Τώρα, όσο με αφορά, ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου διότι εκτιμώ ότι με την εμπειρία ετών στο συγκεκριμένο θέμα, έχω την ικανότητα και το πάθος να ανταποκριθώ στη σκληρή μάχη που θα δώσουμε. Γιατί αφοσιώνομαι σε αυτό που κάνω και είμαι άνθρωπος του αποτελέσματος. Εδώ που βρισκόμαστε, τα λόγια δεν αρκούν να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή ή την άνοδο ακροδεξιών αντιλήψεων. Ο ΚΟΣΜΟΣ, κι εγώ ως εκπρόσωπός τους, αποτελούμε μια επιλογή στις επικείμενες ευρωεκλογές όσων θέλουν να  υπερασπιστούν τη δημοκρατίας, την κοινωνική συνοχή, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.    

-Δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχετε στην Προοδευτική Συμμαχία. Είναι ή θα γίνει ο Αλέξης Τσίπρας κυρίαρχος στον χώρο της κεντροαριστεράς με τους πολλούς ψηφοφόρους;

Δεν διακρίνω άλλο πρόσωπο στην κεντρική πολιτική να έχει την πρόθεση και την ικανότητα να το κάνει.

-ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ εκτιμάτε ότι θα έχουν προβάδισμα στους νέους;

Σύριζα πιστεύω. Οι νέοι έχουν πάντα στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση