Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρήνος για τον πολύτεκνο αστυνομικό που έπεσε στη χαράδρα ανήμερα των γενεθλίων του

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:22 Θρήνος για τον πολύτεκνο αστυνομικό που έπεσε στη χαράδρα ανήμερα των γενεθλίων του

Ο 39χρονος, πατέρας 4 παιδιών, έπεσε σε χαράδρα στην Τύμφη ανήμερα των γενεθλίων του. Εντοπίστηκε την Κυριακή νεκρός σε βάθος 700 μέτρων μετά από πολύωρες έρευνες. Η σπαρακτική έκκληση της γυναίκας του λίγο πριν το τραγικό τέλος.

Ένας νέος άνθρωπος σκοτώθηκε στην Τύμφη την ώρα που έκανε πεζοπορία. Ο 39χρονος αστυνομικός Ηλίας Καλαϊτζής επιχείρησε μαζί με δύο φίλους του να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράτας από δύσβατο μονοπάτι, όταν γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα.

Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Μετά από πολύωρες έρευνες ο 39χρονος αστυνομικός, βρέθηκε τελικά νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής σε βάθος 700-800 μέτρων, κοντά στο σημείο που είχαν υποδείξει οι φίλοι του.

Ο άτυχος αστυνομικός ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Η έκκληση και η τραγική ειρωνεία

Από το Σάββατο φίλοι, γνωστοί και συγγενείς εύχονταν το θρίλερ να είχε ευτυχή κατάληξη.

Η σύζυγός του μόλις πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας της αγνοείτο έκανε μια σπαρακτική έκκληση μέσω Facebook: «Ο φίλος σας αγνοείται σε μία χαράδρα, κάντε μία προσευχή για να επιστρέψει στα παιδιά του».  Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έμελλε να συμβεί… Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας είχε χθες τα γενέθλια του.

Ηλίας Καλαϊτζής: Το ορεινό τρέξιμο και η αγάπη για τη φύση

Ο Ηλίας Καλαϊτζής αγαπούσε το ορεινό τρέξιμο. Σε παλαιότερο άρθρο του είχε περιγράψει τα συναισθήματα του από την επαφή με τη φύση στα βουνά. Έγραφε μεταξύ άλλων:

«Ακόμα ο νους μου βρίσκεται στους ήχους της άγριας φύσης, τις εικόνες που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν τα μάτια από πάνω, εκεί που ξαφνικά ακούς μια πανδαισία ήχων, από διάφορα πουλιά, εικόνες από μικρά και μεγάλα ερπετά να περνούν από μπροστά σου, το ορμητικό και άλλοτε ποιο ήρεμο πεντακάθαρο νερό, από κάθε σημείο του φοβερού αγνώστου δάσους της Ροδόπης! Νιώθω πραγματικά τυχερός που μέσα σε τρία χρόνια που ξεκίνησα το τρέξιμο, κατάφερα πριν λίγες ημέρες να βρεθώ στην εκκίνηση ενός αγώνα -ορόσημο- για όποιον ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και όχι μόνο! Έναν αγώνα φτιαγμένο από ανθρώπους που βλέπεις στα μάτια τους το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν και στόχος τους είναι να ζήσει κάθε αθλητής αυτή την εμπειρία!»

Φωτογραφίες: Facebook, με πληροφορίες και από policenet

newsit.gr