Μητσοτάκης: Για τη φωτεινή Ελλάδα πρέπει να πολεμήσουμε την αποχή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 21:15 Μητσοτάκης: Για τη φωτεινή Ελλάδα πρέπει να πολεμήσουμε την αποχή

Μίλησε για ένα ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό με ανθρώπους που ο καθένας προσθέτει την προσωπική του ιστορία προκοπής και σκληρής δουλειάς.

Με έμφαση στην ποιότητα ο λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του κατά την επίσημη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών, μιλώντας «για ένα ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό με ανθρώπους που ο καθένας προσθέτει την προσωπική του ιστορία προκοπής και σκληρής δουλειάς».

«Παρουσιάζουμε το ευρωψηφοδέλτιο νίκης της μεγάλης μας παράταξης. Στις 26 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους», δήλωσε.

«Είδατε σήμερα ανθρώπους με ποιότητα γιατί αυτό ξεχωρίζει τη ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα», συνεχισε

Ακολούθως σημείωσε ότι «στις 28 Μαϊου συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής υπέγραψε για την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ, πηγαίνοντας κόντρα στην κοινή γνώμη»

«Η ΝΔ ήταν πάντα η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη και αυτή που τον Αύγουστο του 2015 κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πράξαμε το εθνικό μας καθήκον, όπως θα εξακολουθούμε να κάνουμε πάντα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει η Ευρώπη 

«Ανοίγεται μπροστά μας νέος δρόμος με νέες προκλήσεις σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα για την ΕΕ», είπε . 

Για την επομένη των εκλογών είπε πως «το αποτέλεσμα στις 26/5 πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι στο 2ο ημίχρονο έρχεται μια μεγάλη αλλαγή. Για την φωτεινή Ελλάδα πρέπει να πολεμήσουμε την αποχή και να ψηφίσουμε στις κάλπες. Σας καλώ να υπηρετήσουμε μια φωτεινή Ελλάδα».

«Πριν από 4 χρόνια, τον Αύγουστο του 2015, η Νέα Δημοκρατία κράτησε στην Ελλάδα στην Ευρώπη, πράξαμε το εθνικό μας καθήκον όπως θα κάνουμε πάντα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Τώρα ανοίγεται μπροστά μας νέος δρόμος με νέες προκλήσεις σε μια Ευρώπη που απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού», τόνισε 

«Τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι κρίσιμα για την ΕΕ και θέλουμε μία ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή ΕΕ. Το ΕΛΚ θα είναι νικητής στις εκλογές και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις της Ευρώπης. Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέλουμε να είμαστε στους νικητές, όχι να ψαχνόμαστε σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε».

«Η μεγάλη μάχη θα είναι για τη φανέλα. Η μεγάλη μάχη θα είναι για τη  Νέα Δημοκρατία, μετά από 4 δύσκολα χρόνια χαμένων ευκαιριών, ήρθε η ώρα να κάνουμε μία καινούργια αρχή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Με βίντεο του Κ. Καραμανλή το άνοιγμα της εκδήλωσης

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ολιγόλεπτο βίντεο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το οποίο παρουσίασε κορυφαίες στιγμές που καθιέρωσαν την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το βίντεο αυτό ξεκίνησε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Κεντρικά μηνύματα του βίντεο ήταν η ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, το Κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η επένδυση στην πραγματική οικονομία.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην αίθουσα του Νέου Κόσμου στις 6:30 μμ συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

  Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών από την εκπρόσωπο του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη.

   Είκοσι από τους 42 υποψηφίους διεκδικούν για πρώτη φορά την είσοδό τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση