Καταδικάστηκαν Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 15:27 Καταδικάστηκαν Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία

Σε ποινή 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στα Χανιά, οι δύο 23χρονοι Γερμανοί στρατιωτικοί που χθες “κατέβασαν” ελληνική σημαία για να υψώσουν την Γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού.

Οι δύο 23χρονοι, που συνελήφθησαν από τις Ελληνικές αρχές, το μεσημέρι βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, και παρά το ότι δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους, κρίθηκαν ένοχοι.

Όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο νεαροί βρέθηκαν στην περιοχή κατά την διάρκεια πεζοπορίας όπου και έφθασαν μέχρι το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο μάλιστα είναι αρχαιολογικός χώρος.

Κατά την διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν που πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανέβασαν την Γερμανική, χωρίς όμως όπως είπαν να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το Ελληνικό σύμβολο.

Υποστήριξαν μάλιστα, ότι δεν πέταξαν ούτε έσκισαν την ελληνική σημαία, αλλά την τοποθέτησαν κάτω από μια πέτρα για να μην την πάρει ο αέρας. Τελικά όμως δεν έπεισαν το δικαστήριο που τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών τον καθένα με αναστολή.

Πηγή: zarpanews, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση