Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο ούτε για Ξεπαδέα, ούτε για Πετσίτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 21:40 Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο ούτε για Ξεπαδέα, ούτε για Πετσίτη

«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν…» ή καλύτερα « ώδινεν όρος και έτεκε μηδέν… δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο ούτε για την κυρία Ξεπαπαδέα ούτε για τον Πετσίτη, ανέφερε πριν λίγο από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παρουσία και της γενικής γραμματέας της κατά της Διαφθοράς κυρίας Αναστασίας Ξεπαπαδέα, που καθόταν πίσω του στα υπουργικά έδρανα, απάντησε σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου σχετικά με τα δημοσιεύματα. Αυτά αναφέρουν ότι η κυρία Ξεπαπαδέα που αρχικά τον Ιούνιο του 2015 ήταν διορισμένη ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, λίγο μετά όμως και αφού έχει «υποβιβαστεί» σε απλή σύμβουλός του, ανέλαβε παράλληλα και ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd.

Πρόκειται για μια εταιρεία με έδρα τα γραφεία του κ. Αρτεμίου στη Λευκωσία. Και μόλις, δε, τελειώνει αυτή η εκπροσώπησή που έκανε ως δικηγόρος της εταιρείας αυτής, προάγεται στην θέση της γενικής γραμματείας κατά της Διαφθοράς.

Ο κ. Δημήτρης Παπαγεγλόπουλος απαντώντας σε αυτές τις αναφορές, υποστήριξε ότι η Hi-Med Solutions Ltd δεν είναι, όπως κακώς λέγεται, of shore εταιρεία αλλά Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης της Κύπρου. Δεν ανήκει στον κ. Αρτεμίο, ούτε είναι διαχειριστής της, αλλά ανήκει σε έναν άλλο πολίτη, που δεν χρειάζεται να πούμε – όπως είπε ο υπουργός – το όνομά του.

Η κυρία Ξεπαπαδέα, ανέφερε ο κ. Παπαγελόπουλος, ως δικηγόρος δεν στράφηκε κατά του Δημοσίου υπέρ καμίας θυγατρικής εταιρείας του Λαυρεντιάδη αλλά το αντίθετο. Η θυγατρική εταιρεία του Λαυρεντιάδη, χρωστούσε στην κυπριακή ΕΠΕ κάποια χρήματα (περίπου 5 εκατ. ευρώ) και η κυρία Ξεπαπαδέα ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας ανέλαβε εδώ στην Αθήνα να προχωρήσει σε εκτέλεση διαταγής εις χείρας Δημοσίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος, υποστήριξε ότι η κυρία Ξεπαπαδεά ως σύμβουλος υπουργός εκ του νόμου δεν είχε ασυμβίβαστο ή κάποιο άλλο κόλλημα να ασκεί παράλληλα και δικηγορική εργασία, καθώς πλέον δεν ήταν διευθύντριά του (που θα είχε κόλλημα) αλλά σύμβουλος του. Και κατέληξε λέγοντας ότι η άσκηση επαγγέλματος από μέρος της ήταν και νόμιμη και ηθική…

«Ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον κ. Πετσίτη;»

Πλήρη κάλυψη όμως έδωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και στον Μανώλη Πετσίτη διερωτώμενος... «Αλήθεια ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον κ. Πετσίτη; Για να ξέρω 35 χρόνια εισαγγελέας ήμουν ψάχνω να βρω το αδίκημα πέστε μου το αδίκημα που έχει διαπράξει ο Πετσίτης. Ρωτάω και δεν μου απαντάει κανείς Νομίζω ότι ο Μανώλης Πετσίτης πρωταγωνιστεί σε πέτσινο σκάνδαλο…».

«Το μόνο» είπε ειρωνευόμενος «σκάνδαλο που μπορώ να μπορώ και να του καταλογίσω ως αδίκημα είναι ότι ήταν σε εκείνη την παρέα του Μαξίμου που έκανε προβλέψεις σε ένα χαρτάκι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος – εγώ, είπε ο υπουργός δεν ήμουν μεταξύ τους – και αυτός πέτυχε το αποτέλεσμα. Για αυτό ίσως κάποιοι μπορούν να τον κατηγορήσουν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας… Γιατί πως το ήξερε συμμετείχε στη νοθεία;»

Για αυτό σας λέω κατέληξε, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης όχι «Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν…» αλλά για να το παραφράσω «Ώδινεν όρος και έτεκεν ουδέν». Δηλαδή « από τους μεγάλους πόνους μέχρι τον Θεό δεν γεννήθηκε ούτε καν ένα μικρό ποντικάκι», αλλά μάλλον δεν υπάρχει καν εγκυμοσύνη … όλα είναι ψεύτικα… για να μην πω κάτι άλλο που λέει ο λαός σε περιπτώσεις ανύπαρκτης εγκυμοσύνης.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση