«Ξαναχτύπησε» η Παπακώστα μετά τη Μονμάρτη! «Πηγαίνω για καφέ και θέατρο στα Εξάρχεια χωρίς να οπλοφορώ»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 11:04 «Ξαναχτύπησε» η Παπακώστα μετά τη Μονμάρτη! «Πηγαίνω για καφέ και θέατρο στα Εξάρχεια χωρίς να οπλοφορώ»

Επιμένει η Κατερίνα Παπακώστα όσον αφορά στα Εξάρχεια και επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι δεν υπάρχει άβατο στην περιοχή.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα επιμένει για τα Εξάρχεια. Λίγα 24ώρα μετά την περιβόητη δήλωσή της ότι η περιοχή είναι μια «ιστορική γειτονιά, κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μία Μονμάρτη της πρωτεύουσας», ξαναχτύπησε…

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια». Υποστήριξε ότι πήγε πρόσφατα στην περιοχή και «δεν είχε κανένα πρόβλημα». Συμπλήρωσε δε πως «εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας. Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα. Ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση», σημείωσε η Παπακώστα.

Μίλησε μάλιστα και για την προσωπική της εμπειρία στα Εξάρχεια. «Εγώ πηγαίνω και πίνω καφέ, όταν έχω χρόνο, παντού. Στα Εξάρχεια έχω παρακολουθήσει θέατρο πρόσφατα και έχω πιει καφέ πρόσφατα. Προσωπικά κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, χωρίς να οπλοφορώ». Περιέγραψε μάλιστα τα Εξάρχεια ως μια περιοχή πολιτισμού. «Για εμένα είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό».

Υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια για αποτελεσματική αστυνόμευση στην περιοχή. «Κάθε μέρα θα επιχειρούμε με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Και οι άνθρωποι του πολιτισμού που ζουν εκεί, και οι κάτοικοι που είναι εκεί, και η ίδια η γειτονιά, θέλω να αισθάνονται ασφαλείς. Κάθε μέρα προσπαθούμε για αυτό».

Της ζητήθηκε επίσης να κάνει σχόλιο για τη δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος είπε ότι «θα θέλαμε να είναι Μονμάρτη αλλά δεν είναι», με την κ. Παπακώστα να λέει. «Ο κάθε πολιτικός έχει το δικό του όραμα. Εμένα το δικό μου όραμα είναι να έχουν οι πολίτες τη γειτονιά τους έτσι όπως την οραματίζονται και για να συμβεί αυτό δεν μπορούμε να συνεχίζουμε σε αυτό το μοτίβο. Αυτό δεν λύνεται μόνο με την αστυνόμευση».

Δεν δίστασε να πει ότι αν οι πολίτες χρειαστούν κάποιο περιπολικό αυτό θα πάει εκεί…. «Βεβαίως και οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ της περιοχής των Εξαρχείων».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση