Mαρινάκης: Παππάς και Τσίπρας μου ζήτησαν να δανείσω τον Καλογρίτσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 14:11 Mαρινάκης: Παππάς και Τσίπρας μου ζήτησαν να δανείσω τον Καλογρίτσα

«Μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, προβαίνοντας σε σωρεία αποκαλύψεων για τις τηλεοπτικές άδειες, την περίπτωση Καλογρίτσα, αλλά και τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στην ιδιοκτησία του. 

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Προκαλώ τον κ. Παππά να βγει και να το διαψεύσει».  

Για τον πρώην ΔΟΛ

Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε επίσης ότι και το διάστημα που υπήρχε η συζήτηση για την εξαγορά του ΔΟΛ, το Μαξίμου τού ζήτησε να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του στις εφημερίδες του Ομίλου (Βήμα, Νέα) και το ίντερνετ.

Ανέφερε ακόμα ότι έσπευσε στην αγορά του ΔΟΛ, καθώς θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα να έκλεινε ένα ιστορικό συγκρότημα ή να καταντήσει ένα συγκρότημα προπαγάνδας.  

Προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τις δικαστικές υποθέσεις, υπενθυμίζοντας ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Τζαννακόπουλου, του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Κοντονή.

«Εγώ κοιτάζω το μέλλον και το σκοτάδι δεν με αγγίζει. Θα δικαιωθώ, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιους ανθρώπους που έχουν ρόλο σε αυτές τις σκευωρίες. Έχουν γίνει έρευνες και το όνομα μου δεν υπάρχει πουθενά. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να μην πιστεύει ότι είμαι στοχοποιημένος από την κυβέρνηση. Έχουν καταρρεύσει οι εναντίον μου κατηγορίες και ειμασι σίγουρος πως θα δικαιωθώ».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείνει μέχρι τον Οκτώβριο, ο κ. Τσίπρας θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός με καταδικαστική απόφαση. 

Για την δωρέα στη ΝΟΔΕ Πειραιά 

Σχετικά με την δωρεά που έγινε στην ΝΟΔΕ Πειραιά, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι έγινε μία δωρεά στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη Μαρινάκη. «Τρεις υπολογιστές και δύο aircondition. Επαναλαμβάνω: Τρεις υπολογιστές και δύο air condition».

«Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής της ΝΔ και στη μνήμη του θα αναλάμβανα και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες» ξεκαθάρισε. 

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση. Ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη. Θέλω να ευχηθώ καλή πορεία στον Πέτρο και τίποτε άλλο». 

Ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη του Β. Μαρινάκη

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ρωτάμε ευθέως τους κ.Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση