Σιωπηλό συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη - Η "πλατεία της ντροπής"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 11:23 Σιωπηλό συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη - Η "πλατεία της ντροπής"

Σιωπηλά, χωρίς συνθήματα και πανό, με ένα αναμμένο κερί στο χέρι, εκατοντάδες πολίτες της Μυτιλήνης συμμετείχαν χθες το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς της πόλης, στο συλλαλητήριο - «τέλος στη νύχτα της ντροπής» όπως είχαν ονομάσει οι διοργανωτές.

Τη διαμαρτυρία για τα γεγονότα εκείνα της 22ας Απριλίου 2018, που σημάδεψαν την ιστορία της Μυτιλήνης και κατά τα οποία ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν εκεί στην ίδια πλατεία, εναντίον αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών, παιδιών, γυναικών και ανδρών με σκοπό ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση.

«Ένα χρόνο μετά, για τα γεγονότα εκείνων των ημερών, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι. Αλλά και συνεχίζουν με τις πράξεις τους να δηλητηριάζουν την κοινωνία, να διχάζουν τους πολίτες, να προκαλούν με τα ψεύδη τους το μίσος» σημείωνε στην πρόσκλησή της η παράταξη των πολιτών της κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη», οι οποίοι κάλεσαν πολίτες και φορείς αλλά και αυτοδιοικητικές παρατάξεις όλων των βαθμών που συμμετέχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της «και δήλωσαν παρόντες και παρούσες στο προσκλητήριο για τη Μυτιλήνη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας» σημειώνεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση