Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Πολάκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 12:45 Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Πολάκη

Πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη καταθέτει τη ΝΔ αμέσως μετά το Πάσχα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Την κίνηση αυτή ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρθηκε με σκληρές κουβέντες εναντίον του κ. Πολάκη και της κυβέρνησης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εκφώνησε την ομιλία του και την κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής.

«Ο ανεκδιήγητος υπουργός της κυβέρνησής σας, Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Τον κατηγόρησε ανοικτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα για μίμηση προς όλους μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ισότητας και ευκαιριών; Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ως εδώ λοιπόν κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι. Για μένα είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτική. Είναι ένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ήθους στον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο την στάση του κ. Πολάκη. Και αμέσως μετά το Πάσχα με βάση το άρθρο 84 παράγραφος 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας. Για να δούμε αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων. Δεν θα μιλήσω άλλο σήμερα. Την ομιλία που θα έκανα για την Παιδεία την καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής».

Και κατέληξε: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το Πάσχα. Ντιμπέιτ δεν θελατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ θα έχετε. Εδώ στη Βουλή ενώπιον του ελληνικού λαού και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ έχει ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει το μεσημέρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στηλίτευσε τις βουλευτικές τροπολογίες που έκανε δεκτές σήμερα ο υπουργός Παιδείας προκειμένου να ιδρυθούν νέα πανεπιστημιακά τμήματα.

πηγή: newsit.gr