Μουδιασμένη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αυτογκόλ» του Πολάκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 11:00 Μουδιασμένη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αυτογκόλ» του Πολάκη

Πώς ο Παύλος Πολάκης κρέμασε στα... μανταλάκια ολόκληρη την κυβέρνηση.

Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ο Παύλος Πολάκης κρεμάει στα μανταλάκια ολόκληρη την κυβέρνηση ακυρώνοντας σχεδιασμούς και επικοινωνιακές στρατηγικές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με αναρτήσεις του στα social media για θέματα που κατά την γνώμη του αποτελούν προνομιακό πεδίο. Ζητήματα αδιαφάνειας, διαφθοράς, διασπάθισης δημοσίου χρήματος που με το γνωστό του ύφος πιστεύει ότι οφείλει να αναδείξει.  Και αν οι θέσεις του αποτελούν για κομμάτι βουλευτών και ψηφοφόρων το μέσο για να αναδειχθεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έναντι των αντιπάλων της, για πάρα πολλούς έχει καταστεί βαρίδι.

Η χθεσινή παρέμβαση του Νίκου Φίλη στη Βουλή λίγη ώρα μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη καταδεικνύει ακριβώς την δυσφορία έναντι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας όχι μόνο του ίδιου, αλλά και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.   

Ο πρώην διευθυντής της Αυγής μιλά συχνά πυκνά με βουλευτές και εισπράττει το κλίμα εντός της ΚΟ του κόμματος. Για αυτό και η αποστροφή του (για πρώτη φορά δημόσια από το βήμα της Ολομέλειας) ότι διερμηνεύει τα αισθήματα και των υπολοίπων βουλευτών όταν καλούσε τον Πολάκη να βρει τρόπο να διορθώσει την αστοχία του, ερμηνεύθηκε και ως προτροπή προς τον Πρωθυπουργό να τον μαζέψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας που τράβηξε στον ΣΥΡΙΖΑ τον αψύ Κρητικό που μέχρι τότε κινείτο στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αφού πρώτα είχε περάσει από ΚΚΕ.

Προφανώς ο Πρωθυπουργός είχε εντυπωσιαστεί τότε από τις συστάσεις που είχαν γίνει για έναν ιατρό από τα Σφακιά που δεν "κολώνει" πουθενά.

Γεγονός είναι πάντως ότι η ανάρτηση του Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ήταν η αφορμή για να βγει στην επιφάνεια – μέσω Φίλη κυρίως, αλλά και Γιάννη Μπαλάφα-  η εσωκομματική δυσαρέσκεια κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου. «Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος» σχολίασε ο ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Δίνει πάτημα στη Ν.Δ. να αλλάζει την ατζέντα» ανέφερε μιλώντας στον Alpha. 

Μετά από τον... συναγερμό που προκάλεσαν στο Μαξίμου οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον κ. Πολάκη να επαναδιατυπώσει τις δηλώσεις του και να δώσει εξηγήσεις. Έτσι, ο υπουργός επιχείρησε να αναδιπλωθεί χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. 

Όπως βέβαια φάνηκε ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε (προς ώρας τουλάχιστον) τον Παύλο Πολάκη. Μένει να διαπιστωθεί αν με την απόφαση του αυτή θα βγεί ζημιωμένος ή κερδισμένος. Περιθώρια για σφάλματα δεν υπάρχουν αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ δεν γεφυρώνεται, ενώ για το crash test των εκλογών έχουν μείνει μόνο μερικές εβδομάδες.

Δύσκολο είναι επίσης να κρίνει κανείς αν ήταν σωστή η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.  

Η συζήτηση θα διαρκέσει τρείς ημέρες και είναι αναμενόμενο ότι η ΝΔ δεν θα μείνει μόνο στον Παύλο Πολάκη (αν και αυτή ήταν η αρχική της πρόθεση) αλλά επί τρία 24ωρα θα πυροβολεί την κυβέρνηση για τον Νίκο Παππά, τον Μανώλη Πετσίτη, τον Πάνο Καμμένο, τον Νίκο Κοτζιά, μέτωπα που επιθυμεί διακώς να κλείσει η κυβέρνηση.

Αν και δεν τίθεται ζήτημα δεδηλωμένης αφού ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει τις απαραίτητες εφεδρείες (προθύμους κατά την αντιπολίτευση) ένα ενδεχόμενο επικοινωνιακά κοινοβουλευτικό πλήγμα, έχει ειδικό βάρος λόγω και της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.  

Να σημειωθεί πως η συζήτηση είναι ενδεχόμενο να προγραμματιστεί αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα και η αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα Μητσοτακη αναμένεται ακραία.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση