Επίθεση Ντινόπουλου σε Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε τον αγώνα των καθαριστριών όπως έκανε και με την ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 14:37 Επίθεση Ντινόπουλου σε Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε τον αγώνα των καθαριστριών όπως έκανε και με την ΕΡΤ

- «Οπως ξεπούλησαν τον αγώνα των καθαριστριών με τον πιο αναίσχυντο τρόπο έτσι έκαναν και με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ», είπε ο Αργύρης Ντινόπουλος
- Αφήνοντας αιχμές για τη Ρένα Δούρου είπε: «Είναι ένα δείγμα γραφής για το πως αυτοί οι άνθρωποι επιχειρούν να εξαπατήσουν την ελληνική κοινωνία»
- Αφορμή για την επίθεση είναι η ανάθεση της καθαριότητας από την Περιφέρεια σε ιδιωτική εταιρεία
- Δούρου: «Δεν υπήρχε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος με αφορμή την υπόθεση των καθαριστριών και την ανάθεση της καθαριότητας της Περιφέρειας σε ιδιωτική εταιρεία.

Ο κ. Ντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ένα δείγμα γραφής για το πως αυτοί οι άνθρωποι επιχειρούν να εξαπατήσουν την ελληνική κοινωνία. Τις καθαρίστριες τις έκαναν σημαία. Λέω λοιπόν ότι και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει την επριφέρεια λέει ότι δεν έταξε; Τις ρωτάει (σ.σ. τις καθαρίστριες) αν έχουν ή δεν έχουν ανάγκη να βρουν δουλειά στην Περιφέρεια; Γιατί πετούν αλλού την μπάλα; Αυτό είναι το δείγμα γραφής τους. 'Οπως ξεπούλησαν τον αγώνα των καθαριστριών με τον πιο αναίσχυντο τρόπο έτσι έκαναν και με τους συναδέλφους σας της ΕΡΤ», είπε.

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαία του το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όταν ο κ. Τσίπρας πήγε στο Τέξας και έκανε τις συμφωνίες του και άκουσε τα εξ' αμάξης από τους δικούς του στην Ελλάδα, όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα ξέχασε το καουμπόϊκο καπέλο και φόρεσε την μπαντάνα της επανάστασης. Κατέθεσε πρόταση μομφής υποτίθεται για το κλείσιμο της ΕΡΤ και στις 3 μέρες συζήτησης το μόνο που δεν συζητήθηκε ήταν η ΕΡΤ. Είναι, λοιπόν ή δεν είναι ξεπούλημα του αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ;»

Αδωνις Γεωργιάδης: Χοντρό δούλεμα από την Δούρου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας νωρίτερα στον Σκάι, δήλωσε για το θέμα των καθαριστριών πως «βγαίνω από τη ρούχα μου... πρόκειται για δούλεμα χοντρό, η περιφερειάρχης όχι μόνο δεν ακύρωσε το διαγωνισμό του Σγουρού για την πρόσληψη ιδιωτικού συνεργείου για τον καθαρισμό των κτιρίων της περιφέρειας, αλλά τον συνέχισε και τον κατακύρωσε κιόλας».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «πόσες φορές, σε 50 εκπομπές, είδα να κατακεραυνώνουν οι Συριζαίοι αυτές τις εταιρείες κάνοντας λόγο για ‘σύγχρονο δουλεμπόριο κλπ’... Η κ. Δούρου αναθέτει λοιπόν σε ιδιωτική εταιρεία τον καθαρισμό των κτιρίων ενώ είχε αλυσοδεθεί μαζί με τις καθαρίστριες (του ΥΠΟΙΚ), μιλάμε για δούλεμα χοντρό».


Δούρου : Δεν δεσμευθήκαμε για προσλήψεις

Η κ. Δούρου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν δεσμεύτηκε προεκλογικά ή μετεκλογικά κάποια πρόσληψη στην Περιφέρεια ούτε γενικά ούτε ειδικά για τις καθαρίστριες και υπογράμμισε ότι θα συνεχίζει να συμπαραστέκεται στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών για λόγους αρχής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ο υποβιβασμός του αγώνα τους σε μία πελατειακή πράξη αποτελεί λαϊκισμό» και υπογράμμισε ότι σκοπός τους είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους, «από την οποία απολύθηκαν παράνομα, δεν διεκδικούν ελεημοσύνη. Και ούτε βέβαια να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες».

Μεταξύ άλλων, τόνισε η κ. Δούρου: «Δεν υπήρχε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά. Κι αυτό γιατί η δική μας πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα μίας πελατειακής αντίληψης».

newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση