Ψήφος εμπιστοσύνης: Προαναγγελία πολιτικής θυέλλης στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 21:06 Ψήφος εμπιστοσύνης: Προαναγγελία πολιτικής θυέλλης στη Βουλή

Σε τριήμερο «φωτιά» πρόκειται να μετατραπεί η συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, μετά την μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε άλλωστε κατά την κατάθεση της πρότασης του να δείξει ότι η επίθεση κατά της κυβέρνησης θα είναι εφ όλης της ύλης και θα είναι σκληρή, έως και λίγη ώρα πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ.

Ο αρχηγός της ΝΔ ήταν σφοδρότατος κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά το ίδιο οξύς και κατά του Πρωθυπουργού, αποδίδοντας τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Με αφορμή την επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου αναφέρθηκε και στις τελευταίες αποκαλύψεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και για την υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου.

Αναμενόμενο είναι ότι την επιχειρηματολογία του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της ΚΟ της ΝΔ θα ενισχύσει και η έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις (την ερχόμενη Τετάρτη) αλλά και η παρουσία της επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για το «βρώμικο χρήμα», Άννας Ζαίρη, η οποία έχει κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (την ερχόμενη Πέμπτη) μετά από αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για να ενημερώσει για την υπόθεση Παππά – Πετσίτη.

Στην τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας την πρόταση του, χαρακτήρισε «χυδαία» την επίθεση κατά ενός «μαχητή της ζωής». Έσπευσε μάλιστα να τονίσει ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτή η διαδικασία θα ήταν περιττή καθώς ο υπουργός θα είχε πάει σπίτι του.

«Όμως εδώ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης είναι το ίδιο πρόσωπο, σαν τις ρωσικές κούκλες», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ και σχολιάζοντας την κάλυψη του Πρωθυπουργού προς τον αναπληρωτή υπουργό ότι πρόκειται περί «αψύ Σφακιανό» διερωτήθηκε τι σχέση έχει η Κρητική λεβεντιά με τον «θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση απέναντι στην φασίζουσα αλαζονεία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τονίζοντας ότι αξίζουν κάτι καλύτερο από τον Παύλο Πολάκη.

Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε επί μακρόν στα έργα και τις ημέρες του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, στους διορισμούς των φίλων του, στις επιθέσεις και στις απειλές κατά των πολιτικών του αντιπάλων και βέβαια και στην πυρκαγιά στο Μάτι για την οποία είπε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας όπως και ο Πρωθυπουργός απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό ότι υπήρχαν νεκροί.  

«Ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21 ου Αιώνα» ανέφερε και παραλλήλισε τον αναπληρωτή υπουργό με το «τέρας» του Μάνου Χατζηδάκι, δηλαδή με το πρόσωπο του φασισμού.

«Ας μην φοβόμαστε τις λέξεις ο Πολακισμός είναι φασισμός και η ελληνική Βουλή πρέπει να τον καταδικάσει» είπε και εξέφρασε την θέση ότι την διχαστική ρητορική επιμένουν να καλλιεργούν στην ελληνική κοινωνία όσοι επιδιώκουν την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ονομαστικά δύο φορές στον παριστάμενο Νίκο Φίλη προκαλώντας τον να πάρει θέση καθώς υπενθύμισε ο βουλευτής είχε καταδικάσει τις δηλώσεις Πολάκη «τώρα τι θα κάνετε θα τις καταπιείτε;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προς όσους άλλους αντέδρασαν.

Έντονα επικριτικός ήταν όμως και κατά των «προθύμων» βουλευτών που ενίσχυσαν τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους χαρακτήρισε «αχθοφόρους της κυβέρνησης» και στο πλαίσιο αυτό έδωσε με σκωπτικό ύφος τα συγχαρητήρια του στον Θανάση Θεοχαρόπουλο ο οποίος όπως υπενθύμισε ως αρχηγός κόμματος, εξελέγη με άλλο κόμμα και τελικά κατέληξε σε τρίτο κόμμα. «Έχουν μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε Airbnb, σε κόμμα χρονομίσθωσης» είπε και πρόσθεσε ότι όλα αυτά έχουν τέλος τις ευρωεκλογές.

Απαντώντας ο Γιάννης Δραγασάκης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, αντέτεινε ότι οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη έχουν κριθεί και κρίνονται από τον ελληνικό λαό.

«Ο καθένας έχει την άποψη του» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κατηγόρησε την ΝΔ ότι 20 ημέρες πριν τις εκλογές και τα μεγάλα ζητήματα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να ασχοληθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Το πρόβλημα σας δεν είναι ο Πολάκης, το πρόβλημα σας είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η απήχηση που έχει στον λαό και στην Ευρώπη» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης και συνέχισε «το πρόβλημα σας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζατε ατύχημα και έχει αποδειχθεί ότι ήταν ανάγκη της κοινωνίας. Κατανοούμε τα επικοινωνιακά σας κίνητρα. Εμείς θα απαντήσουμε και για τον Πολάκη αλλά και για τις λύσεις που περιμένει ο ελληνικός λαός.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσφερε αμέριστη στήριξη και στον Θανάση Θεοχαρόπουλο.  Και αφού υπενθύμισε ότι ούτε δεξιός ήταν ούτε και μέλος στον Καρατζαφέρη (καρφί για τους Γεωργιάδη, Βορίδη) είπε ότι στη φάση αυτή όλοι οι αριστεροί συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην επανακάμψει η ΝΔ και οι πολιτικές της.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση